Ana SayfaGüncelİTÜ’de ‘Müzik Haramdır’ bildirisi: ‘Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya dinden çıkarıyor’

İTÜ’de ‘Müzik Haramdır’ bildirisi: ‘Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya dinden çıkarıyor’

HABER MERKEZİ – İTÜ’de “Müzik Haramdır” bildirisi dağıtıldı, Müslüm Gürses ve Ahmet Kaya şarkılarının ‘söyleyeni ve dinleyeni dinden çıkardığı’ söylendi. “Müziğin haram olduğunun” söylendiği bildiriye karşı bir duyuru yapan İTÜ öğrencileri ise, “Bu anlayışa karşı yaşamımızın her yerinde sanatı var etmeye çalışacağız” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Ayazağa Kampüsü girişinde kimliği belirsiz bir grup ‘müzik haramdır’ bildirisi dağıttı.

Söz konusu bildiride ‘Söyleyeni ve dinleyeni dinden çıkaran şarkı sözleri’, ‘Müzik neden haramdır’ gibi başlıklar bulunuyor.

Bildiride, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya vb. sanatçıların şarkılarında bulunan bazı sözlerin insanı ‘dinden çıkardığı’ söyleniyor.

İTÜ’lü öğrenciler: Sanat ile yaşamı örgütleyeceğiz

Sanat karşıtı bildiri, öğrenciler tarafından protesto edilirken, İTÜ Konsevatuvar öğrencileri dağıtılan bildiriye tepki göstererek ‘İnadına sanat inadına özgürlük’ başlıklı bir duyuru yaptı.

Duyuruda, “Bildiriyi dağıtan gerici faşist anlayışı kabul etmiyoruz ve bu anlayışa karşı yaşamımızın her yerinde sanatı var etmeye çalışacağız” denildi.

Duyuruda, “Bizler sanat ile yaşamı örgütleyeceğiz” vurgusu yapıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DBP kayyum raporunu açıklayacak
Sonraki Haber
BM'den Trump'a destek yok: 'Kudüs kararı nedeniyle bölgede çatışmalar şiddetlenebilir'