Ana SayfaGüncelBarış Bloku’ndan ‘Afrin savaşına hayır’ çağrısı

Barış Bloku’ndan ‘Afrin savaşına hayır’ çağrısı

HABER MERKEZİ – TSK’nin Afrin’e yönelik hava saldırısı sonrası çağrıda bulunan Barış Bloku, “Afrin’e düşen her bomba, bizlerin de hayatlarına düşüyor” dedi ve Pazar günü saat 17.00’de Kadıköy Altıyol’da olacaklarını duyurdu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı saldırıya karşı Barış Bloku, “Afrin Savaşına Hayır” diyerek çağrıda bulundu.

Yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Bir milyona yakın insanın yaşadığı Afrin’e bombalar düşüyor. Türkiye, Suriye, Rusya, İran ve ABD arasında dönen pazarlıkların yalanlarla örülü halini biliyoruz. Savaş yıkım, ölüm, nefret demek. Bizler ise düşmanlıkları aşıp yeni bir yaşamı birlikte kurabileceğimize inanıyoruz. Siyaset halkları birbirine düşman etmek değildir. Afrin bir karargah değil, bir yaşam alanıdır. Afrin’e düşen her bomba, bizlerin de hayatlarına düşüyor.

“Barış Bloku-Savaşa Karşı Koordinasyon olarak yarın (21 Ocak-Pazar) saat 17’de Kadıköy Altıyol’da buluşuyoruz #AfrinSavaşınaHayır diyoruz.”

Ne oluyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından Afrin ve çevresine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından hava saldırısı başlatıldı.

Yerleşim birimlerine yakın alanlara yapılan hava saldırılarında YPG’nin açıklamasına göre şimdiye kadar aralarında 7’si sivil, 3’ü YPG ve YPJ’li olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirdi. Bombardıman sonucu çok sayıda sivil de yaralandı.

Hava bombardımanının yanı sıra sınırdan Afrin’e dönük top atışları da yapılıyor.


Türkiye’den Afrin’e saldırı: Ne oldu, kim ne dedi?

Afrin’e hava saldırısı: ABD ve Rusya neden izledi?

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 önemli isimden dünyaya Afrin çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den Afrin saldırısı sonrası ilk açıklama
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'na Almanya'da Afrin protestosu