Ana SayfaGüncelToplum Bilimleri Kurulu üyesi yanıtladı: Türkiye’nin aşılama planı ne?

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi yanıtladı: Türkiye’nin aşılama planı ne?

HABER MERKEZİ – Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, Türkiye’de günde yaklaşık 1,5 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını ve hedefin Haziran ayına kadar 60-65 milyon kişiye aşı yapılması olduğunu söyledi.

Bazı ülkeler Corona virüsünün yol açtığı Covid-19’a karşı aşı programlarına başlarken, Türkiye’de de hazırlıklar sürüyor.

İlk etapta 50 milyon doz sipariş edilen Çin merkezli biyoteknoloji firması Sinovac’ın aşısının birkaç gün içerisinde Türkiye’ye ulaşacağı belirtiliyor.

Gerekli güvenlik testlerini geçmesi ve standartlara uygun bulunması halinde aşıya erken kullanım izni verilmesi planlanıyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, günde yaklaşık 1,5 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını söyledi.

DHA’ya konuşan İlhan, üç kişiden oluşan aşılama ekiplerinin günde yaklaşık 200 kişiye aşı yapabileceğini öngördüklerini kaydederek, hedeflerinin Haziran ayına kadar 60-65 milyon yurttaşın aşılanması olduğunu ifade etti.

Aşılamalara Türkiye’nin her yerinde aynı anda başlanacağını ve “geniş bir aşılama stratejisinin söz konusu olduğunu” söyleyen İlhan, 18 yaş altı bireylerin, gebelerin, emziren annelerin ve son 4-6 ay içinde hastalığı atlatanların ise aşılama dışında bırakılacağını belirtti.

Aşılama programında sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü yurttaşların öncelikli grup olacağı açıklanmıştı.

Türkiye’de toplam Corona virüsü vaka sayısı 2 milyona yaklaşıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre günlük vaka sayıları 30 bin banında seyrederken, günlük can kayıpları da 200’ün üzerinde.

  HDP'den iktidarın Covid-19 aşı politikasına eleştiri
  Covid-19 aşıları 'sürü bağışıklığı' sağlamayabilir

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'nin S-400 yaptırımlarına tepkiler neler?
Sonraki Haber
Covid-19: Küresel salgında vakalar 73 milyonu aştı