Ana SayfaDünyaBMGK’nin soruşturma talebine ABD’den ikinci ret

BMGK’nin soruşturma talebine ABD’den ikinci ret

HABER MERKEZİ – BMGK’nin İsrail’in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik saldırısı nedeniyle en az 30 Filistinlinin yaşamını yitirmesine ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi talebi yine ABD engeline takıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) geçici üyelerinden Kuveyt, Filistinlilerin abluka altındaki Gazze sınırında 30 Mart Cuma gününden bu yana sürdürdüğü “Büyük Dönüş Yürüyüşü” kapsamındaki barışçıl gösterilerinde dün de hayatını kaybeden sivillerin olması üzerine konseyden bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi talebinde bulundu.

Ancak diplomatlar, ABD’nin, İsrail’in Gazze sınırında en az 30 Filistinlinin yaşamını yitirdiği saldırılarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini talep eden ve itidal çağrısında bulunan ortak BMGK açıklamasını yine reddettiğini açıkladı.

Kuveyt’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mansour Al-Otaibi, 15 üyeli konseyde birçok ülkenin desteğini aldıklarını ancak veto yetkisine sahip ABD’den yanıt beklediklerini söylemişti.

BMGK’den talep edilen benzer bir ortak açıklama geçtiğimiz hafta da ABD’nin engeline takılmıştı.

Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur ise Filistinlilerin geçtiğimiz haftadan bu yana Gazze sınırında sürdürdüğü gösterilerde İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 500’den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.




Önceki Haber
Facebook'tan 'siyasi paylaşım' kararı
Sonraki Haber
UNESCO’nun uyarılarına rağmen Dicle Vadisi'nde ağaç kıyımı sürüyor