Ana SayfaGüncelIŞİD sanığı kendini ‘savundu’: Hakkımızda yeterli delil yok, saldırıyı ‘FETÖ’ yaptı

IŞİD sanığı kendini ‘savundu’: Hakkımızda yeterli delil yok, saldırıyı ‘FETÖ’ yaptı

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 11’inci duruşmasında savunma yapan sanık İsmail Korkmaz, “haklarında yeterli delil olmadığını” ileri sürdü ve saldırıyı “FETÖ”nün gerçekleştirdiğini” iddia etti.

HDP’nin Diyarbakır’da 5 Haziran 2015’de düzenlediği mitinge bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 11’inci duruşması Ankara Sincan Batı adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

5 kişinin yaşamını yitirdiği 400’ü aşkın kişi yaralandığı saldırıyla ilgili davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Kılınç, İsmail Korkmaz ve tutuksuz sanık Burhan Gök ise SEGBİS’le duruşmaya katıldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre sanık İsmail Korkmaz, mahkeme başkanına bundan sonraki duruşmalara SEGBİS ile değil salonda katılmak istediğini söyledi.

Korkmaz, kendilerinin tutuklu bulunmasına yönelik bir delil olmadığını ileri sürdü ve saldırıyı “FETÖ”nün gerçekleştirdiğini” iddia etti.

Müşteki avukatlarından Özgür Erol, sanık İsmail Korkmaz hakkında, 10 Ekim katliamı davasına Gaziantep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelen 2016/128 esas sayılı dosyada deliler olduğunu belirterek, Korkmaz’a sorulmasını istedi.

Mahkeme başkanı Korkmaz’a “Daha önce IŞİD üyeliğinden sabıkan ve soruşturman var mı?” diye sordu. Korkmaz, hatırlamadığını söylerken, “Türkmen Ahmet, Yunus Durmaz’ı tanıyor musun? Kendini Muhammed olarak tanıtıyor musun?” sorularına, “Tanımıyorum, Muhammed olarak tanıtmıyorum” yanıtını verdi.

Ardından müşteki avukatlarından Şevin Kaya, sanık İsmail Korkmaz’a sorular yöneltti.

Kaya, 10 Ekim katliamına Gaziantep’ten gelen dosyadaki delilleri okuyarak şunları söyledi:

“Kendisi IŞİD’in üyesi değil yöneticisi konumundadır. Yunus Durmaz’ı sorduk ama tanımadığını söyledi. Durmaz, IŞİD’in Türkiye eylem sorumlusudur. Korkmaz’ın Durmaz ile telefon görüşmesi var. Korkmaz ‘bana İsmail deme. Kimse beni İsmail diye bilmez’ diyor ve adının Muhammed olarak bilindiğini söylüyor.”

Duruşma sonunda ara kararı açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Gaziantep 2’inci Ağız Ceza Mahkemesi’nde sanık İsmail Korkmaz’la ilgili delillerin yer aldığı dosyanın istenmesine, sanık Burhan Gök’ün adli kontrol talebinin reddine ve 12’nci duruşmanın 31 Mayıs’ta görülmesine karar verdi.

 

Previous post
‘Suriye konusunda 48 saat içinde önemli kararlar verilecek’ demişti: Trump seyahatini iptal etti
Next post
Van’da öğrenci servisi kaza yaptı: 1 kişi yaşamını yitirdi, 16 yaralı