Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Ünal: Değerlendirme için tüm sandıkların açılmasını bekliyoruz

AKP Sözcüsü Ünal: Değerlendirme için tüm sandıkların açılmasını bekliyoruz

HABER MERKEZİ – “Kullanılan tüm oylar AKP hükümetinin teminatı altındadır” diyen AKP Sözcüsü Ünal, “Değerlendirme için bütün sandıkların açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“İçişleri Bakanlığına göre son dönemlerin en güvenli seçimlerinden bir tanesini yaşadık. Ülkemize milletimize hayırlı olsun” diyen Ünal, seçim sürecinde muhalefetin eleştirilerinin hedefi olan Anadolu Ajansı (AA) ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) için “Türkiye bir hukuk devleti ve kurumlarının meşruiyetini sorgulamak, bunlar üzerinden oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaştırma her şeyden önce bizlerin beraberliğimize birliğimize zarar verecek durumdur” ifadelerini kullandı.

“Kullanılan tüm oylar AKP hükümetinin teminatı altındadır” diye devam eden Ünal, AA’nın hedef alınmasını “kabul edilemez” olarak değerlendirerek, şöyle konuştu:

Siyasi parti ve adayları uyarıyorum; seçimler başlamadan bu tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırma ülkemiz için son derece yaralayıcı ve ağır sonuçlar doğurabilir. Onları siyasi sorumluluğa davet ediyorum.”

YSK gibi AA gibi devletin kurumları üzerinden oluşturulan bu ağır tahrik kabul edilebilir değil. Sandıkta tecelli edecek olan milletin iradesi her siyasi partinin kabulüdür, ama seçimlerin sonuçları netleşmeden yapılan tahrik ve manipülasyonlar kabul edilebilir değil.

Ünal, son olarak “Değerlendirme için bütün sandıkların açılmasını bekliyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Previous post
HDP önünde provokasyon girişimi: ''2 saat kaldı, göreceksiniz"
Next post
Yüksekova ve Batman'daki kutlamalara polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var