Ana SayfaGüncelCHP adayı Kaboğlu: HDP parlamentonun dışında kalırsa bütün siyasal güç dengeleri dağılacak

CHP adayı Kaboğlu: HDP parlamentonun dışında kalırsa bütün siyasal güç dengeleri dağılacak

HABER MERKEZİ – CHP’nin İstanbul adayı İbrahim Kaboğlu, HDP’nin ittifak dışı tutulmasını değerlendirdiği konuşmasında, “Keşke HDP de ittifakın içinde olsaydı, HDP ittifaka girmedi diye eğer parlamento dışı kalırsa o zaman bütün siyasal güç dengeleri dağılmış olacak” dedi.

Dün akşam Tele1’de “Türkiye’nin Seçimi” programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, gazeteci Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı.

Partisinin başını çektiği Millet İttifakı’na HDP’nin dahil edilmeyişini değerlendiren Kaboğlu, “Keşke HDP de ittifakın içinde olsaydı” dedi ve HDP’nin parlamentoda temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kaboğlu, “HDP ittifaka girmedi diye eğer parlamento dışı kalırsa o zaman bütün siyasal güç dengeleri dağılmış olacak” diye konuştu.

24 Haziran’daki oylamanın Millet İttifakı+HDP lehine sonuçlanması durumunda, bunun, 16 Nisan referandumundaki Anayasa metninin reddi anlamına geleceğini belirten Kaboğlu, “Bu, yeni bir Anayasa’nın da yolunun açılması demektir” dedi.

Sandık güvenliği konusuna da değinen Kaboğlu, “Sandıklara seçimin ötesinde bir anlam yüklemek gerekir” sözleriyle çağrıda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan Diyarbakır'da konuştu: Ret ve inkar politikalarından eser kalmadı, Kürt sorunu yoktur
Sonraki Haber
Tunus'ta mültecileri taşıyan tekne battı: En az 48 kişi yaşamını yitirdi