Ana SayfaGüncelHDP’nin 15 ilçe binasına eş zamanlı baskın

HDP’nin 15 ilçe binasına eş zamanlı baskın

HABER MERKEZİ – HDP’nin açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla pankartlar astığı İstanbul’daki 15 ilçe örgütüne polis eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında bazı ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı.

Cezaevlerinde 55’inci gününde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla pankartların asıldığı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’daki bazı ilçe örgütü binalarına polis baskın düzenledi.

MA’da yer alan habere göre şu ana kadar baskın yapılan yerler arasında Bağcılar, Ümraniye, Sancaktepe, Esenyurt, Beylikdüzü, Sultangazi, Beyoğlu, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Kartal, Maltepe, Güngören ve Şişli ilçe örgütü binaları bulunuyor.

Savcılık talimatı ile yapılan baskınlarda parti binalarına asılan “Açlık grevlerine ses ver” ve “Tecridin kaldırılması, hak ihlallerinin son bulması, hasta tutsakların serbest bırakılması, çıplak aramanın son bulması için açlık grevinde olan tutsakların talepleri kabul edilsin” yazılı pankartlara el konuldu.

Baskınlarda parti binalarında bulunan ve yarın saat 15.00’da Kadıköy’de gerçekleştirilecek açıklamaya ilişkin basılan çağrı broşürlerine de el konuldu.

İlçe eşbaşkanlarının da ifadeleri alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldüğü bildirildi.

Cezaevlerinde artan hak gaspları ve İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılmasını isteyen tutuklular, 27 Kasım 2020’den bu yana süresiz dönüşümlü açlık grevinde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sivas katliamı davası zamanaşımı yolunda: Karamollaoğlu dinlensin
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.