Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı faili serbest, intihara teşebbüs eden kadın yatağa bağımlı kaldı

Cinsel saldırı faili serbest, intihara teşebbüs eden kadın yatağa bağımlı kaldı

HABER MERKEZİ – Antalya’da Murat isimli erkek tarafından darp edilip, cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın intihara teşebbüs etti. Kadın yüzde 99.9 engelli olarak yatağa bağımlı hale gelirken, avukatı Bilgenur Yalçın, gözaltına alınıp serbest bırakılan erkek tarafından cinsel saldırı ve ölümle tehdit ediliyor.

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki kadın, çalıştığı eğlence merkezinden çıktıktan sonra patronunun yönlendirmesi üzerine Murat K. isimli müşterinin aracına binerek taksi durağına bırakılmak üzere yola çıktı.

Murat K., durağa geldiğinde inmesine izin vermediği kadını darp etti.

Erkek, kadını Altınkale mahallesinde bulunan marangozhanesine götürerek cinsel saldırıda bulundu.

DHA’nın haberine göre kadını daha sonra marangozhanenin birinci katına çıkaran Murat K., G.K. adlı çalışanını çağırarak kadına zorla uyuşturucu verdi.

Murat K. çantasındaki parayı da çaldığı kadına defalarca cinsel saldırıda bulundu.

Bu esnada kadın cep telefonu ile annesini arayarak, “Anne ben ölüyorum. Oğluma iyi bak” dedikten sonra Murat K. müdahale ederek, telefonu elinden aldı.

Annenin aramaları sonrası telefonu açan Murat K., “Kızına şu an tecavüz ediyorum” dedikten sonra telefonu kapattı.

Ardından da kadını arabayla bilmediği bir yere bıraktı.

Güvenlik kamerası görüntüleri silindi

Polise giden kadın Murat K. hakkında şikayette bulundu. Ayrıca cinsel saldırı da doktorlar tarafından yapılan muayene sonucu raporlandı.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Murat K. ile G.K., üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, iftira atıldığını iddia etti.

Cinsel saldırı anına ait işyeri güvenlik kameralarını inceleyen Siber Suçlar Şube Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığını gösteren kamera kayıtlarının silindiğini tespit etti.

Veri kurtarma uzmanlarının yaptığı çalışma sonunda olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı. Murat K. ile G.K., çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma sonunda, iki erkek hakkında Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mütalaasında, kurtarılan kamera kayıtlarına değinen cumhuriyet savcısı, sanık Murat K.’nın müştekiye araç içinde tokat attığını, araçtan indirdiği ve sarılma teşebbüsüne karşı şikayetçinin kendisini iteklediği belirtildi.

Savcı Murat K.’nin saldırı sonrasında işyerine tekrar gelerek hortumla merdivenleri sildiği ve bir gün sonrasında da kayıtların silindiğini vurguladı.

Savcı, kamera kayıtları, doktor raporu, olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kimya İhtisas Daire Başkanlığı’nın analiz raporlarının şikayetçinin iddialarını destekler nitelikte ve şikayeti ile uyumlu olduğuna dikkat çekerek şu karara vardı:

Şüpheliler Murat K. ile G.K., uyuşturucu maddeyi müştekiye zorla vererek müştekinin direncini kırmak sureti ile üzerlerine atılı ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçunu işledikleri, ayrıca Murat K.’nin müştekinin parasını zorla alarak ‘nitelikli yağma‘ suçunu işlediği kanaatine varılmıştır.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada sanıklar, üzerlerine atılı suçu kabul etmediklerini söyleyerek beraat talebinde bulundu. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Olanlar üzerine kadın intihara teşebbüs etti. Kardeşinin son anda kurtardığı kadın, yüzde 99.9 engelli olarak yatağa bağımlı hale geldi.

Solunum cihazına bağlı olarak annesinin yoğun bakıma çevirdiği evin bir odasında yaşamını sürdüren kadın, söylenenlere sadece sağ ve sol ayak başparmaklarını hafifçe hareket ettirerek tepki verebiliyor.

Avukata cinsel saldırı tehdidi

Kadının hukuk mücadelesini ücret almadan gönüllü sürdürmeye başladığını ifade eden avukatı Bilgenur Yalçın, kendisinin de sanıklar ve bir avukatları tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Evinin önüne silahlı kişiler gönderildiğini belirten Yalçın, sanıkların ve avukatlarının kendisini cinsel saldırıyla, ailesini de öldürmekle tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi:

Davada sonuna kadar gideceğim. Halkımızı bu konuda desteğe bekliyorum. Beni de müvekkilime yapılanlarla tehdit ettiler. Siber zorbalık yapıldı. Müvekkilim sağlıklıyken sürekli telefonla arandı ve intihara sevk edilmeye çalışıldı. Ben bu süreçte hep yanındaydım. Ona sürekli ‘Mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz’ dedim. Müvekkilim 29 yaşında, ben 28. Onu kız kardeşim gibi gördüm. 7 yaşında bir oğlu var. Onun yaşadıkları, bende travma etkisi yaşattı. Sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor ki, bizimle birlikte bütün kadınlar rahat nefes alabilsin.




Önceki Haber
HDP’li tüm vekillerden tek soru
Sonraki Haber
Süleyman Güngörmüş evli olduğu Melek'i öldürdü