Ana SayfaGüncelLeyla Güven kelepçe dayatmasını kabul etmeyince hastaneye götürülmedi, 1 ay görüş yasağı aldı

Leyla Güven kelepçe dayatmasını kabul etmeyince hastaneye götürülmedi, 1 ay görüş yasağı aldı

HABER MERKEZİ – HDP’den Hakkari Milletvekili seçilen ancak tahliye edilmeyen Leyla Güven, göz ameliyatı olmak için hastaneye götürüleceği sırada kelepçe dayatmasını kabul etmeyince hastaneye götürülmedi. Ayrıca Güven’e kaldığı koğuşta söylediği şarkı gerekçe gösterilerek, 30 gün “görüş yasağı” verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Hakkari milletvekili seçilen ancak tahliye edilmeyen ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Leyla Güven, kelepçeli tedaviyi kabul etmeyince hastaneye götürülmedi.

Aynı zamanda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı olan Güven, gözlerinde yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı hastanede ameliyat için gün verildi.

Ancak hastaneye görülürken kelepçe takılmak istenen Güven, bu duruma itiraz edince görevlilerce hastaneye götürülmediği belirtildi.

1 ay görüş yasağı

Öte yandan Güven’in bulunduğu koğuşta kalan kadın tutukluların söylediği bir şarkıda “Serok Apo” ifadesi geçtiği gerekçesiyle Güven ile birlikte Elif Atdemir, Menal Temel ve Hilal Ölmez isimli kadınlar hakkında 30 gün süre ile “görüş yasağı” kararı verildi.

Avukatların bu karara karşı Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itirazın da yine reddedildiği öğrenildi.

Leyla Güven, kaldığı Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden hakkında açılan dava duruşmasına da yine kelepçeli olarak götürülmek istenmiş ancak kabul etmeyince kelepçesiz götürülmek durumunda kalınmıştı.

Previous post
Bir tutukluya işkencenin anatomisi: “Bu yüz senin celladın olacak”
Next post
Ekmeğe zam geliyor