Ana SayfaEkonomiErdoğan konuştu, dolar 7,20’yi aşarak rekor tazeledi

Erdoğan konuştu, dolar 7,20’yi aşarak rekor tazeledi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan sanayicileri uyararak “Bankalara saldırarak döviz alma yoluna gitmeyin” dedi, ‘yerlilik’ ve ‘millilik’ davetinde bulundu. Erdoğan’ın konuşmasının ardından dolar 7,20’yi aşarak rekor tazeledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan siyasi gerilimin ardından patlak veren kur kriziyle ilgili sanayicileri uyardı.

Trabzon’daki konuşmasında “Özellikle sanayicilerimize sesleniyorum” diyen Erdoğan, “Bankalara saldırarak, oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik, işi sağlama alalım gibi yollara lütfen tevessül etmeyin. Eğer böyle bir yola tevessül ederseniz, yanlış yaparsınız” dedi ve şöyle devam etti:

“Bilesiniz ki bu milleti diri tutmak, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir, sanayicinin de görevidir, tüccarın da görevidir. Aksi halde biz de, başta şahsım B planını, C planını uygulamak zorunda kalırım, bunu da böyle bilesiniz.”

Erdoğan “Bazı haberler alıyorum, mallarını satmıyorlar. Ne demek mallarını satmıyorsun? Satacaksın arkadaş! Depolarda istiflemek, ne demek o? Satacaksın. Satmadın, onun da bedelini ödemek zorunda kalırsın” sözlerini de sarf etti.

Bunu ‘ihanet-i vataniye’ olarak gördüğünü dile getiren Erdoğan, “Sen bunları niye ürettin? Satmak içi ürettin. Şimdi ne yapıyorsun, sen de mi birilerine hizmet etmenin gayreti içerisindesin? Bize milli lazım, milli. Bize yerli lazım, yerli. Eğer milli değilsen, yerli değilsen bunun bedelini ödersin” diye konuştu.

Dolar rekor tazeledi

Grafik: bloomberg

Erdoğan’ın bu konuşmasının ardından dolar 7,20’yi de aşarak rekor tazeledi ve tarihi zirvesini gördü.

Dolar saat 22:45 itibariyle 7,21’den işlem görüyor, euro ise 7,32’den.

Previous post
Şam’la temasta olan Demokratik Suriye Meclisi: Afrin de masada, önceliğimiz oranın özgürlüğü
Next post
BDDK swap işlemlerine sınırlama getirdi