Ana SayfaGüncelÇevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Kanal İstanbul açıklaması

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yapımına başlanmayan tüm projeler askıya alındı” demesiyle akıbeti belirsiz hale gelen Kanal İstanbul’a ilişkin açıklama yaptı: “Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül’de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun toplantısında yaptığı konuşmada, ihalesi yapılan ancak yapmına başlanmayan projelerin askıya alındığını duyurmuştu.

Başta Kanal İstanbul olmak üzere birçok proje hükümetin vaatleri arasında yer alıyordu. Erdoğan’ın açıklamasıyla bu projelerin akıbeti belirsiz hale gelmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm” toplantısında bakanlığının ‘100 günlük eylem planı’ içinde belediyeleri ilgilendiren projeler hakkında bilgi verdi.

AA’nın aktardığına göre Kurum, “Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje” dedi.

Bakan Kurum’un açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Taşınmazların devrini yapıp İstanbul’da, Marmara’yı Karadeniz’e bağlayan 43 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul Projesi için 1/100.000 ölçekli planlar, akabinde alt ölçekli planları yapıp uygulamanın, ihale uygulamasının netleşmesine müteakip süreci Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütecek. Aslolan bizim buradaki görevimiz arazileri, TOKİ üzerinden uygulayıcı kuruluşa bir şekilde planlayıp sürecini yürütmek. Bu da İstanbul için önemli bir proje olacak.”

Previous post
Dersim'de 31 bölge 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi
Next post
"İşçiler serbest bırakılmalı, talepleri karşılanmalı"