Ana SayfaDünyaRakka’da IŞİD’e karşı savaşan kadınlar: ‘Yaşama yeniden nefes vereceğiz’

Rakka’da IŞİD’e karşı savaşan kadınlar: ‘Yaşama yeniden nefes vereceğiz’

HABER MERKEZİ – Rakka operasyonu devam ederken IŞİD’e karşı mücadelede yer alan kadınlar Rakka’lı kadınları IŞİD’den kurtaracaklarını söylüyor ve “Yaşama yeniden nefes vereceğiz” diyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için başlattığı operasyonunun üçüncü aşaması bir kaç gün önce başladı.

10 Aralık’ta başlayan operasyonun ikinci aşamasında IŞİD’in lojistik merkezlerinden biri olan Suweydiye kasabası kurtarılmış, önemli merkezlerden birisi olan Tabka ilçesi ve barajı kuşatılmıştı.

Üçüncü aşamada ise Haseki’nin güneyindeki Leqta ve Hiba köylerinden iki kol şeklinde harekete geçildi.

Kimler var?

Operasyona, Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde YPG, YPJ, Süryani Askeri Meclisi, El Senadid Güçleri, Erka Xwe Parastinê, Skor Rakka, Suwar Rakka, Ehrar Rakka ve Şuheda Rakka grupları katılırken, savaşçıların yüzde 75’i Araplardan oluşuyor.

Savaşçılar arasındaki kadın yoğunluğu da dikkat çekiyor.

Operasyonda yer alan kadınların ortak vurgusu ise Rakka’ya gidip hemcinslerini kurtaracakları yönünde.

‘Kadınların intikamını alacağız’

dihaber’den Nazım Daştan’a konuşan kadınlardan Arjin Emin, IŞİD’in kadına yönelik esaretine son vermek için mücadele ettiklerini belirtiyor ve Şengal gibi Rakkalı kadınları da kurtaracaklarını söylüyor:

Bu savaşımız ve mücadelemiz kadınların esaretten kurtarılmasına yöneliktir. Biz onlar için buradayız. Her bir kadınımızın öcünü DAİŞ’ten (IŞİD) alacağız.

Dicle Rezan ise yalnızca Rakka değil tüm Suriye halklarının birlikte yaşamını esas aldıklarını vurguluyor.

Suna Serêkaniyê de zaferin kadınların olacağının altını çiziyor:

Burada herkesin bilmesini istediğimiz tek şey; kadınların intikamını mutlaka alacağımızdır. Rakkalı genç kadınlar ve annelerimiz bizi mutlaka beklesin. Onlarla el ele vereceğiz. Bu seferki yaşam, özgür bir şekilde olacak. Yaşama yeniden nefes vereceğiz.

Previous post
BM: Afganistan'da sivil ölümlerindeki artış rekor düzeyde
Next post
Melike Demirağ ve Banu Kırbağ bu akşam aynı sahnede