Ana SayfaGüncelAlman vekilden ‘Batılı sokağa adım atamaz’ diyen Erdoğan’a ‘terörist’ suçlaması

Alman vekilden ‘Batılı sokağa adım atamaz’ diyen Erdoğan’a ‘terörist’ suçlaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB vatandaşlarının güvenliğine dair sözleri, Alman siyasiler arasında sert karşılık buldu. Sol Parti Erdoğan’ı ‘teröristlikle’ suçlarken, Federal Meclis Başkanı ‘Türkiye’deki ikinci darbeye‘ dikkat çekti.

Alman Federal Meclisi’ne düzenlenen bir etkinlikte konuşan Sol Parti (Die Linke) Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Böyle devam ederse hiç bir Avrupalı güvenle, huzurla sokağa adım atamaz” şeklindeki sözlerine sert bir karşılık verdi.

Erdoğan için “terörist başı” nitelemesinde bulunan Wagenknecht, “Bunu söyleyen bir terörist. Başka bir şey değil” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe’deki habere göre Sarah Wagenknecht ayrıca Erdoğan’ın davranışlarını Nazi Almanyası’nın dış politikasına benzetti.

Wagenknecht Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik görüşmelerine derhal son verilmesini talep etti ve Türkiye karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle Almanya Başbakanı Angela Merkel’i eleştirdi.

“İkinci darbe teşebbüsünün başarıya ulaşma tehlikesi söz konusu”

Öte yandan Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert de Türkiye’deki yönetimi ‘demokrasiye karşı darbe teşebbüsünde bulunmak’ ile suçladı.

Lammert, Erdoğan ve Türkiye Hükümetinin ‘kırılgan fakat demokratik düzeni otoriter sisteme dönüştürmeyi planladığını’ belirtti ve şunları ifade etti:

Erdoğan başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra siyasi sistemi sistematik şekilde kaldırmaya çalışmakla ülkenin anayasal düzenini ihlal etmiş oluyor. İkinci darbe teşebbüsünün başarıya ulaşma tehlikesi söz konusudur.

‘Hayır’ çağrısı

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Almanya’da yaşayan Türkleri referandumda ‘hayır’ oyu kullanmaya davet etti:

Erdoğan halkoylamasını kazanırsa Türkiye’yi, kimsenin fikrini rahatça dile getiremeyeceği açık cezaevine çevirir.