Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da çocuk oyun evi de ‘fiili’ olarak karakola çevrildi

Diyarbakır’da çocuk oyun evi de ‘fiili’ olarak karakola çevrildi

DİYARBAKIR– Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde “güvenlik” gerekçesiyle birçok alanın karakola çevrilmesi planlanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen alanlar arasında daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılan ve yüzlerce çocuğun oyun alanı olan Solin Oyun Evi de bulunuyor. Oyun evinin şimdiden fiili olarak karakol olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde dünyanın en uzun sokağa çıkma yasağı uygulaması sürerken, kentin diğer ilçelerinde de neredeyse her kavşak ve yol üzerine “güvenlik kulübesi” kurulmuş durumda.

Kentte birçok ilçede ise kamusal alanlar karakola çevriliyor.

DBP’li belediyelere kayyum atanmasının ardından imara açılmaması gereken araziler ile kamu hizmeti veren yapılar yıkılarak yerlerine karakollar inşa edilmeye başlanırken, daha önce kamu yararı gözetilerek yapımına izin verilmeyen karakollar için imar izni almak ise sorun olmuyor.

Karakol yapımlarında pilot bölge olarak seçilen Sur ve Bağlar ilçesinde ise birçok yer fiili olarak karakol olarak kullanılmaya başlandı bile.

Çok sayıda alan da karakol inşaatı için tahsis edilmiş halde.

Çocuk Oyun Merkezi de karakola çevrildi

Yerine karakol yapılması planlanan yerlerden biri de Solin Oyun Evi. Çocuk Oyun Merkezi fiili olarak karakol olarak kullanılmaya başlandı bile.

Bağlar Belediyesi tarafından 3 yıl önce kurulan 3-13 yaş aralığındaki 2000’e yakın çocuğun kayıtlı olduğu, 700’e yakın çocuğun da satranç, tiyatro, psikolojik drama gibi birçok konuda kurs gördüğü Oyun Evi, 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ‘acele kamulaştırma’ kararı verilerek belediyeden alınmıştı.

Oyun evi, geçtiğimiz yıl Bağlar’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında ise polis için ‘tahsis’ edilmişti.

Bağlar Belediyesi’nden alınan bilgiye göre ilçede birçok alana, doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından karakol olarak kullanılmak üzere imara açılması için onay verildi.

Plana göre ilçenin en büyük Sağlık Ocağı olan 3. Nolu ASM, Belediye’ye ait Solin Oyun Evi, Çocuk Yetiştirme Yurdu, Kiptaş Erkek Yurdu yanı olan Konutlar bölgesi, Vehbi Koç İ.Ö.O. yanındaki yapılar yıkılarak yerine karakol yapılacak.

Yine ilçedeki Hüseyin Uluğ İlköğretim Okulu yanındaki alan ve Dörtyol kavşağındaki yapılar yıkılarak buralara da karakollar inşa edilmek üzere tahsis edildi.

Previous post
Cizre’deki yasakta öldürülmüştü: Gazeteciye 'kendi ölüm haberini yaptığı' iddiasıyla dava
Next post
Almanya basınına göre suçlamalar 'taktik': Yasak, referanduma malzeme yapılıyor