Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen’den seçmenlerine mektup: En ‘Hayır’lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum

HDP’li Bilgen’den seçmenlerine mektup: En ‘Hayır’lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu milletvekili Ayhan Bilgen, cezaevinden seçmenlerine mektup yazdı. Bilgen, “En ‘Hayır’lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum” dedi.

HDP’nin tutuklu Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Silivri Kapalı Cezaevi’nden, Kars’taki seçmenlerine hitaben bir mektup kaleme aldı.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan mektupta Bilgen, “En ‘Hayır’lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum” dedi.

Bilgen’in mektubu şöyle:

Bir ülkenin kaderine bir kişinin tek başına karar vermesinin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurduğuna on binlerce Sarıkamış şehidi ile tanıklık eden sizlere referandumun ne getirip ne götüreceğini anlatmaya ihtiyaç bile duymuyorum. Ne yazık ki, henüz Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmadan önce şehrimizde kurulan Kafkasya Cumhuriyeti’nin Anayasası, bugün önümüze konulan paketten daha çoğulcu ve demokratiktir.  Bir süredir cezaevinde olmam haksız tutukluluğum nedeniyle sizlerle birlikte olma imkanından mahrumum.

Değerli hemşerilerim,

Seçtiğiniz milletvekilini keyfi biçimde tutuklayarak susturacağını sananlara, halkın iradesini yok sayanlara, en ‘Hayır’lı mesajı, en güzel cevabı sandıkta vereceğinize olan inancımla hepinizi selamlıyorum.

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen 31 Ocak’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Bilgen’in tutuklanmasının ardından HDP Parti Sözcülüğü görevine Osman Baydemir getirilmişti.