Ana SayfaDünyaNikaragua’da bir kadın ‘şeytan çıkarma ayini’ adı altında yakılarak katledildi

Nikaragua’da bir kadın ‘şeytan çıkarma ayini’ adı altında yakılarak katledildi

HABER MERKEZİ – Nikaragua’da Vilma Trujillo adlı kadın bir grup tarafından ‘şeytan çıkarma ayininde’ yakılarak öldürüldü. Ülkedeki kadın örgütleri bu cinayeti fanatizm, barbarlık ve kadın düşmanlığının bir örneği olarak yorumladı.

Nikaragua’da 25 yaşındaki Vilma Trujillo, Protestan bir papaz olduğunu söyleyen bir adamın liderliğinde, dört kişinin saldırısına uğradı.

Trujillo’nun ailesi, elleri bağlanarak ateşe atılan kadını saatler sonra vücudunda ağır yanık izleri oluşmuş halde buldu.

BBC’nin haberine göre olayın ardından tutuklanan grubun lideri Juan Rocha genç kadını yaktığı suçlamalarını reddederken, ‘şeytani ruhların onu ateşin üzerine götürdüğünü ve alevlerin içine bıraktığını’ söyledi.

Kadınlar: ‘Fanatizm, barbarlık, kadın düşmanlığı’

Kadın hakları grupları ise, bu olayın fanatizm, barbarlık ve kadın düşmanlığının bir örneği olduğunu vurguladı.

Özerk Kadınlar Hareketi’nden Juanita Jimenez, devletin ülkenin soyutlanmış bölgelerinde var olmadığına vurgu yaptı.

Juanita Jimenez, “Dini kullanarak ve başka insanların yardımıyla bir kadını ateşe atmak gibi bir zalimliği haklı çıkaracak hiçbir bahane yok” diye konuştu.

Nikaragua’nın İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Pablo Cuevas ise hükümete, ülkedeki dini tarikatlar üzerinde daha sıkı denetim kurulması çağrısı yaptı.




Önceki Haber
Ağrı'ya da kayyum: Belediye Eşbaşkanı Sakık görevden alındı
Sonraki Haber
'Daha güvenli' Bilgi: Öğrenciler yeni 'güvenlik' uygulamalarını protesto etti