Ana SayfaGüncelTahliye olan HDP’li Aydoğan’dan ilk açıklama

Tahliye olan HDP’li Aydoğan’dan ilk açıklama

HABER MERKEZİ – 4 Kasım 2016’da tutuklanan ve bugün görülen davada hakkında tahliye kararı çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, “Bizi cezaevine atanlar asla başarıya ulaşamazlar, ulaşamadılar da” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursey Aydoğan, 4 Kasım 2016’da yapılan eş zamanlı operasyonda tutuklanmış, hakkında 103 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Aydoğan hakkında açılan davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme Aydoğan’ın tahliye edilmesine karar verdi.

Kararın ardından Aydoğan tutuklu bulunduğu Silivri 9 Nolu Cezaevi’nden akşam saatlerinde bırakıldı.

Aydoğan’ı cezaevi çıkışında HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, ailesi ve çok sayıda HDP üye ve yöneticisi karşıladı.

Tahliyesinin ardından ilk açıklamayı cezaevi önünde yapan Aydoğan şunları söyledi:

Tabi ki bütün mücadelemiz insan hakları ve özgürlükleri için. Bu bağlamda özgür kalmak güzel bir şey ama cezaevinden çıkarken hiçbir zaman mutlu olmak mümkün değil. Çünkü siz dışarıya çıkarken geride birlikte mücadele yürütmüş olduğunuz arkadaşlarınızı bırakıyorsunuz. Bugün ben ve Meral tahliye olduk. Tabi ki geride Selma’yı, Sebahat’i, Nihat’ı, Ayhan Bilgen’i bıraktık. Onları orada bırakmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bütün halk gibi. Bizim gibi demokrasi, özgürlük mücadelesi yürütenler, insan hakları mücadelesi yürütenler açısından cezaevleri daima bir arka bahçedir. Biz haklı bir mücadele yürütmemize rağmen bu arka bahçeye bir gün geleceğimizi biliyorduk. Bile bile bu mücadeleyi sürdürdük. Tabi ki geliş biçimimiz bir siyasi operasyon sonucunda oldu. Bunu kabul etmek mümkün değil. Yoksa mücadele yürütenler bir gün mutlaka egemenler tarafından cezaevleri ile tanışıyor. Tabi ki 6 aylık cezaevi sürecini tecrit koşullarında geçirdik. Kendi açımdan ilk cezaevi deneyimimdi. Cezaevinde olmayı da deneyimlemiş oldum böylelikle. Cezaevleri korkulacak yerler değil. Hele bir amaç uğruna orada bulunuyorsanız cezaevinde yatmak hiç zor değil. Bu anlamda bizi cezaevine atanlar asla başarıya ulaşamazlar, ulaşamadılar da. Özgürlüğe kavuşmak da güzel bir şey.

  HDP’li vekiller Beştaş ve Aydoğan tahliye edildi