Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde ikinci gün: Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt

‘Adalet Yürüyüşü’nde ikinci gün: Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye yanıt

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününde kendisini ve partisini hedef alan açıklamalar yapan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününde, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü açıklamalarına yanıt verdi.

Partisinin milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından dün Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ikinci gününde.

Yürüyüşe sabah saat 08.00’de başlayan Kılıçdaroğlu, öncesinde yaptığı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Baçeli’nin kendisini ve partisini hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

  Bahçeli'ye göre CHP'nin yürüyüşü 'masumane değil': Karşı yürüyüş başlarsa nasıl olacak?

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin “Akılsız başın cezasına ayaklar çekermiş. CHP’liler aklını başına alsın” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Eğer yürüyüşler yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar zaten sabah akşam yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ben ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde birlikte yaşamayı, barışı, huzuru, egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli hiç meraklanmasın, onun da adalete ihtiyacı olacak. Hep birlikte adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz.

Dinlenerek yürünecek

Dün dinlenmeden uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, yürüyüşle ilgili ise ‘yorgunluk hissetmiyoruz’ demenin doğru olmayacağını ancak ‘yorulduk’ diye ah vah etmeyeceklerini de söyledi.

CHP lideri, bugünkü yürüyüşte belli etapların dinlenilerek geçirileceğini, sonra asıl hedefe ulaşılacağını da ekledi.

‘Bu yoldan dönmek yok’

Kılıçdaroğlu, planlanan 22 kilometrelik bir yürüyüşün sonuna gelirken Twitter’dan ‘Bu yoldan dönmek yok’ dedi.

CHP liderinin mesajları şöyle:

Gücünün yettiğine olan değil, bizden sizden diye ayrılan değil, herkes için adalet istiyoruz. Çünkü adalet bizim, hepimizin.

Adım adım, karış karış, santim santim de olsa, adaleti bu topraklara yeniden getireceğiz. Bu yoldan dönmek yok!

Kılıçdaroğlu’nun mesajları ise bugün ‘Adalet Yürüyüşü’ne tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ardından geldi.

Yıldırım, tepkisini “Adalet sokakta aranmaz” diyerek gösterirken, yazılı açıklama yapan Bozdağ ise “Hak ve adalet, Ankara-İstanbul E-5 karayolunda veya sokaklarda ya da meydanların ateşli nutuklarında aranmaz” demişti.

  Yıldırım ve Bozdağ'dan 'Adalet Yürüyüşü' tepkisi: Adalet sokakta aranmaz