Ana SayfaDünyaSon silahlar da teslim edildi: ‘Kolombiya’da 52 yıldır süren savaşa son nokta konuldu’

Son silahlar da teslim edildi: ‘Kolombiya’da 52 yıldır süren savaşa son nokta konuldu’

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da 52 yıldır devam eden savaş resmen son buldu. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) son silahlarını da teslim etmesiyle savaşa son noktanın konulduğunu açıkladı.

Kolombiya’da 52 yıldır silahlı mücadele veren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) geçen yıl hükümet ile yürüttüğü barış müzakereleri uyarınca ateşkes ilan etmiş ve bu yıl resmen silahlı mücadeleyi bırakıp silahlarını Birleşmiş Milletler’e teslim etmeye başlamıştı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, FARC’ın silahlarını yüklediği son kamyonun da yola çıkmasıyla birlikte Pondores’te düzenlenen törende konuştu.

Santos, “Silahların tamamen teslim edilmesi, silahların yüklendiği son kamyonların yola çıkmasıyla bu savaşa son nokta konuldu, çatışmalar tamamen sona erdi ve ulusumuz için yeni bir dönem başladı” dedi.

FARC, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘resmen’ siyasete giriyor.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri komutanlarından Carlos Antonio Lozada “1 Eylül’de Bolivar Meydanı’nda partiyi resmen kuracağız” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD’nin pizza şampiyonu Hakkı Akdeniz Diyarbakır’da gözaltına alındı
Sonraki Haber
İki gündür gözaltındaydı: Gazeteci Deniz Nazlım serbest bırakıldı