Ana SayfaGüncelTuncel ve Kışanak’ın avukatları duruşmadan çekildi, dava ertelendi

Tuncel ve Kışanak’ın avukatları duruşmadan çekildi, dava ertelendi

HABER MERKEZİ – DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasında içeri izleyici alınmaması ve polislerin duruşma salonuna silahlı girmesine tepki gösteren avukatlar duruşmadan çekildi. Bunun üzerine duruşma başlamadan 15 Eylül’e ertelendi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP, DBP yöneticileri, Tuncel’in babası Fahrettin Tuncel, Kışanak’ın babası Lütfü Özel, eşi Zülküf Kışanak, kızı Jiyan Kışanak ve çok sayıda kişi duruşmaya katılmak için Malatya Adliyesi’ne geldi.

Saat 14.00’da başlaması gereken duruşma 1 saat geç başladı.

İzleyiciler mahkeme başkanının salonun ‘uygun’ olmadığı gerekçesiyle verdiği talimat doğrultusuna salona alınmadı.

Bunun üzerine Tuncel’in babası Fahrettin Tuncel, “Bizi içeri almayacaksanız duruşma da görülmesin” diyerek tepki gösterdi.

Avukatlar mahkeme heyetiyle görüşerek izleyicilerin alınmaması halinde duruşmadan çekileceğini belirtti.

Avukatlar aynı zamanda polislerin mahkeme salonuna silahlı olarak gelmesine tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti izleyici almayacağını belirtmesi üzerine avukatlar duruşmadan çekildi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı  15 Eylül’e erteledi.

Tuncel ile Kışanak, toplam 385 yıl hapisle yargılanıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kışanak için “Örgüt kurmak ve yönetmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve 41 kez “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla 240 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Tuncel hakkında ise “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlarından 145 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

 

 




Önceki Haber
II. Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan Smith: Savaşın gelişi göz ardı edilemez
Sonraki Haber
📸 | Rakka'daki ‘Büyük Savaş’ın fotoğrafları Reuters'ta