Ana SayfaGüncelAB liderleri ‘Türkiye ile sert bir diyalog içinde olunması’ konusunda anlaştı

AB liderleri ‘Türkiye ile sert bir diyalog içinde olunması’ konusunda anlaştı

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Türkiye ile ilişkileri durdurmama, kesin ve sert diyalog içinde olunması gerektiği konusunda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin lideriyle anlaştıklarını” söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile ilişkiler konusunda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin lideriyle anlaştıklarını söyledi.

Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Macron’un Türkiye’ye dair açıklaması şöyle:

Türkiye ile ilişkileri durdurmama, kesin ve sert bir diyaloğun içinde olunması gerektiği konusunda anlaştık. Dolayısıyla, Türkiye’deki gelişmelere göre, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin içeriğini belirlememiz gerekiyor. Türkiye’de endişelendirici durumlar var. Komisyon, ilişkilerin nasıl daha iyi olabileceğini inceleyecek ama aynı zamanda terörle mücadele ve sığınmacı sorununu çözmek için bu ilişkiler önemlidir.

Mali yardımları azaltma kararı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye yapılan mali yardımlarda kesintiye gidilmesini Brüksel’deki AB zirvesi gündemine taşımış ve üye devletlerin bu konuda uzlaştığını açıklamıştı.

Dün Zirve sonunda açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Türkiye’ye sağlanan ‘katılım öncesi mali yardımlar’ın gözden geçirileceğini söylemişti.

Juncker, “Fonları başka bir tarafa yöneltmeye ve muhtemelen aşağı indirmeye yönelik bir düzenleme teklifinde bulunma konusunda anlaştık” demişti.


AB ‘resmen’ kararını verdi: Türkiye’ye yapılan mali yardımlar azaltılacak