Ana SayfaGüncelErdoğan’a göre referandum ‘netice’ değil ‘sebep’: Sınırlar da hava sahaları da kapatılacak

Erdoğan’a göre referandum ‘netice’ değil ‘sebep’: Sınırlar da hava sahaları da kapatılacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki bağımsızlık referandumuna ilişkin konuştu. Erdoğan, “Bir tarafından İran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Bütün hava sahaları da kapatılacak uçuşlar zaten yasaklandı” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kanaat Önderleri ile Buluşma” toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde Irak Kürdistan Bölgesi’nde düzenlenen ve ‘Evet’ sonucunun çıktığı bağımsızlık referandumu vardı.

“Haritaların yeniden masaya konulduğu bir sürecin içindeyiz. Bu dönemin parolası da böl parçala yönet hatta yut” diye Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ise “Bir tarafından İran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Bütün hava sahaları da kapatılacak uçuşlar zaten yasaklandı” diye seslendi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ülkemizde ve bölgemizde çok önemli hadiselerin yaşandığı hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle birlikte istişare etme ihtiyacı duyduk. İçinde bulunduğun kadim coğrafya sancılı çalkantılı bir dönemden geçiyor. Haritaların yeniden masaya konulduğu bir sürecin içindeyiz. Bu dönemin parolası da böl parçala yönet hatta yut. Küresel sömürge odaklarının yıllardır el attıkları her yerde başarıyla uyguladıkları bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle konulmuştur. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu planın parçalarıdır. Tarih bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulasıdır.

Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleriyle ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil dürüst değil. Mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Hukuk yoluyla her türlü adımı atacağız.

‘Oyunu bozacağız’

Suriye’de Irak’ta oynanan bölme parçalama oyunlarının amacı Türkiye’yi güneyden kuşatmaktır. Ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Bu oyunu da bozacağız. Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin güvenliğinin tehlikeye atılmasına müsaade edemeyiz. Referandum denilen olay bir sebeptir ama netice değildir, netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir sadece başlamıştır.

‘Hava sahası da sınırlar da kapatılacak’

Bir tarafından İran kuzeyinde Türkiye güneyinde Irak yönetimi batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Bütün hava sahaları da kapatılacak uçuşlar zaten yasaklandı. Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın? Bir devleti yöneten bu şeyleri böyle çocukça yönetir mi? Memurunun maaşını ödeyemiyordun bize geldin Başbakanlığım döneminde kendisine 2 milyar dolar kredi açtık. ‘Bu benim çocukluğumun hayaliydi’ diyor. Otur oturduğun yerde.

Gösterdiğimiz tepki karşısında ülkemizin iç güvenliği ile ilgili aba altından sopa gösterilmesi de tam bir oynaklıktır. Türkiye’nin milli güvenliğini hedef alan açıklamalar, bu tür yola başvurmak kimsenin haddine değildir. Yapılan referandumun hiçbir meşruluğu ve temeli yoktur.

Daha baştan bir defa bittin ya. Attığın adımın hiçbir kıymeti harbiyesi hukuk noktasında zaten yok. Bu ne çocukluktur ya. ‘Yaptım oldu’ yok. Boşta kalırsın. Son birkaç haftadır bölgedeki destek gösterilerine açılan bayraklar, bazı açıklamalar bu işin arkasında kimin olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Irak yönetimi ellerinde masumların kanıyla bölgemizdeki sorunların kaynağı olan bir gücün oyununa geliyor. El atına binen teze iner. Bunlar şimdi el atına bindi, emin olun Kuzey Irak’ta da yaşanacak olan budur. Amaç bölgede sürekli kanatılacak yara açmaktır.

‘Sen bize bakacaksın’

Sana bu aklı kim veriyor? Sadece arkanda İsrail var. Sağ tarafına Fransa’nın eski Dışışleri Bakanı’nı almışsın, sol tarafına da bir başka Yahudiyi almışsın ve onlarla beraber masa üstünde çalışma yapıyorsun. Onlar sana dost değil, dost değil. Onlar bugün senin yanında olur, yarın yok olurlar. Sen bize bakacaksın. Bizim için PKK neyse FETÖ odur. Bizim için DEAŞ neyse DHKP-C ve benzeri örgütler de aynıdır. Ülkemize ve milletimize zarar veren, geleceğimize kasteden hiçbir örgütü bu topraklarda yaşatmayacağız. Terör örgütlerine doğrudan ve dolaylı destek veren hiç kimse bu ülkenin ekmeğini yemeyi, suyunu içmeyi, imkanlarından faydalanmayı hak etmiyor demektir.




Önceki Haber
Sivil ölümleriyle gündeme gelmişti: TSK ve emniyet 200'e yakın İHA ve SİHA alacak
Sonraki Haber
Sayı 4 bin 560'a yükseldi: 39 hakim ve savcı ihraç edildi