Ana SayfaGüncelYasaklar yayılıyor: Hakkari, Bitlis ve Siirt’te sokağa çıkma yasakları

Yasaklar yayılıyor: Hakkari, Bitlis ve Siirt’te sokağa çıkma yasakları

HABER MERKEZİ – Hakkari, Bitlis ve Siirt’te toplam 17 köy ve mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kürt kentlerindeki yasak ve abluka genişleyerek devam ediyor.

Son olarak Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 4 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada Çatalca, Güvenlik, Erdemli, Soğuksu mülki sınırları içerisinde operasyon gerekçesiyle 24 saat süreyle yasak ilan edildiği duyuruldu.

Yasağın yarın (17 Ekim) saat 05.00’a kadar 24 saat süreyle geçerli olacağı, 4 köye (okula giden öğrenciler ve servis hariç olmak üzere) giriş-çıkışların da yasaklandığı belirtildi.

Bitlis ve Siirt’te de yasak

Ayrıca daha önce merkez ve Güroymak ilçelerinde yasak ilan edilen Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı 3 köy ile bir mahallesinde de yasak ilan edildiği açıklandı.

Bitlis Valiliği, Mutki ilçesine bağlı 3 köy ve bir mahallede düzenlenecek askeri operasyon öncesi bugün saat 17.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Yazıcık, Yuvalıdam ve Kayran köyleri ile Aksu mahallesi bölgelerinde, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma  yasağı ilan edildiği belirtildi.

Siirt’in de Baykan ilçesine bağlı 9 köy ve mezrada da askeri operasyon gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Siirt Valiliği, Baykan ilçesine bağlı 9 köy ve mezra kırsalında düzenlenecek askeri operasyon öncesi saat 17.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ve bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Valilik tarafından yasak ilan edilen köy ve mezra isimleri şöyle: Meşelik, Ardıçdalı, Ormanpınar ve Çamtaşı köyleri ile Boyluca, Aydınlar, Korucu, Bahçeli ve Doğruyol.

Previous post
İlknur Üstün: Eşitlik, özgürlük ve adaleti ancak hakikatin üzerine kurabiliriz
Next post
Kürt PEN üyesi yazar Hasip Yanlıç tahliye edildi