Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 345. günü: Polis 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı, gazetecilere engel oldu

Yüksel’de eylemin 345. günü: Polis 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı, gazetecilere engel oldu

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 225. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemcilere müdahale eden polis 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 225. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 345’inci gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler yine polis engeli ile karşılaştı.

Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Açlık grevinin 225. gününde Nuriye ve Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açtı.

Polis, “Nuriye Semih onurumuzdur” ve “İşimizi geri istiyoruz” sloganları atan kitlenin pankartını yırtarak eylemcileri çembere aldı.

Bu esnada polis 5 eylemciyi darp ederek gözaltına aldı.

Darp görüntülerini çekmek isteyen gazetecilere de engel olan polis, kalkanları ile alanı kapattı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Hakan Fidan ve Kasım Süleymani Kerkük harekatına katıldı’ iddiası
Sonraki Haber
HDP Milletvekili Encu’ya verilen hapis cezası onandı