Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan mesaj: Zulmü örgütlenerek aşacağız, mutlaka kazanacağız

Demirtaş’tan mesaj: Zulmü örgütlenerek aşacağız, mutlaka kazanacağız

HABER MERKEZİ – EMEP’in 8. Kongresi’ne tutuklu bulunduğu cezaevinden mesaj gönderen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Bizlere dayatılan baskıyı ve zulmü ancak daha iyi örgütlenerek, mücadeleyi yükselterek aşabiliriz” dedi.

HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Emek Partisi’nin (EMEP) “Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim” sloganıyla gerçekleştirdiği 8. Olağan Büyük Kongresi’ne mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptığı mesaj şöyle:

EMEP’in 8. Olağan Kongresi’ni kutluyor, kongre salonunda bulunan herkese selamlarımı iletiyorum. Bizlere dayatılan baskıyı ve zulmü ancak daha iyi örgütlenerek, mücadeleyi yükselterek aşabiliriz. EMEP’in kongresinin de bu yönde atılmış değerli bir adımdır. Birlikte, omuz omuza yürüttüğümüz demokrasi, barış, emek ve özgürlük mücadelemizde mutlaka kazanacağımıza olan inancımla sizleri selamlıyorum.

Kongre’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise siyasi bir darbe sürecinin içerisinden geçildiğini ifade ederek şunları söyledi:

Erdoğan, faşizmi kalıcılaştırarak iktidarını sürdürmek istiyor. Bu darbe sürecine karşı halklar olarak mücadele ediyoruz. Halklar ve ezilenler başkaldırdığı zaman egemen sınıflar böyle bir darbeyi hayata geçirirler. Bu talepleri sindirmek için darbeye başvururlar. Türkiye’de baktığımız zaman bunun anlamı Kürt özgürlük mücadelesinin mücadelesini yükseltmesidir. Ezilmek istenen bu mücadeledir. Bu mücadele, aslında Türkiye’nin bir demokratikleşme sıçraması yaşayıp yaşamayacağı sorusudur. Türkiye demokratikleşecek mi yoksa halkları yok sayacak mıdır? Bizler bunun cevabını vermek zorundayız. Kürt siyasi hareketi bunun cevabını demokratik bir mücadeleyle veriyor. Türkiye’de AKP-Saray rejimine karşıyım diyenler de bunu bu kadar açıklıkla söyleyebiliyorlar mı? HDP’ye yapılan saldırılara karşı siyasetin tasfiye edemediklerini şiddet ve darbeyle tasfiye etmek isteyenlere karşı omuz omuza vermekten geçiyor.

Soylu’ya tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden yazdığı “Seher” kitabına ilişkin sözlerine de tepki gösteren Kemalbay, şöyle devam etti:

Selahattin Demirtaş, siyasi olarak yenilemediği için rehin alındı ve diğer milletvekilli arkadaşlarımız ve partililerimizle birlikte demokrasi mücadelesinin bedelini ödüyorlar. Demirtaş, Seher kitabını yazarak dışarıda adeta kitap mitingleri gerçekleştirdi. Sesini soluğunu halklarla buluşturdu. Şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıkmış diyor ki; ‘Sen kitabın gelirini çocuklara armağan edemezsin.’  Soylu kitap falan okumaz, okuduğu kitap yoktur biliyoruz. Biz buradan kendisine bir tavsiyede bulunuyoruz. Bir kitap yazsın ismini de 6-7 Ekim yalanları diyebilir. Demirtaş’ı karalamak için Erdoğan’dan Soylu’ya kadar her gün 6-7 Ekim olayları yalanını atıyorlar. Onların bu tutumunu kınıyoruz. Demirtaş’a ve HDP’ye gücünüz yetmez. Biz faşizmi durduracağız.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Plastik atıklar kent mobilyalarına dönüşüyor
Sonraki Haber
İstanbul'da bir erkeğin yanmış cenazesi bulundu