Ana SayfaGüncel‘Sanık’ken ‘tanık’ olan Rıza Sarraf’ın itirafnamesi

‘Sanık’ken ‘tanık’ olan Rıza Sarraf’ın itirafnamesi

HABER MERKEZİ – Rıza Sarraf’ın tüm suçlamaları kabul ederek imzaladığı belge ortaya çıktı. Sarraf’ın itiraflarının yer aldığı belgedeki tarih 26 Ekim 2017. Yani Sarraf, bir ay önce itirafçı olmuş.

Rıza Sarraf’ın, ‘Suçluyum’ diyerek itirafçı olmayı kabul ettiği belge, gizlilik kararı kalkınca ortaya çıktı.

Davanın yargıcı Richard Berman’ın kamuya açtığı ve Sarraf’ın tüm suçlamaları kabul ederek imzaladığı belgenin üzerindeki tarih ise 26 Ekim 2017.

Yani belgeye göre Sarraf bir ay önce itirafçı olmuş.

Söz konusu itirafnamede, “suçlamaları açıkça kabul ettiğini”, “belgeyi imzalarken de hiçbir baskıya maruz kalmadığını” söyleyen Sarraf, “Benden imzalar alınırken mantığımı etkileyecek, uyuşturucu, alkol ve benzeri hiçbir durum olmadığını belirtirim” diyor.

Suçunu itiraf etmesine rağmen yargıç tarafından cezalandırılabileceğinin farkında olduğunu belirten Sarraf, şöyle devam ediyor:

Suçluluğumu kabul ediyorum, çünkü davayı avukatımla istişare ettikten sonra suçlu olduğuma kanaat getirdim.

Suçluluğumu hür irademle ve gönüllü olarak kabul ediyorum.

Suçluluğumu kabul etmem için af, daha az ceza ya da benzeri bir vaatte bulunulmadı; herhangi bir zorlama, baskı ya da korkutma da söz konusu değil.

İlaç, uyuşturucu ve içki gibi suçluluğumu kabul etmemin sonuçlarını anlamamı etkileyecek bir maddenin etkisi altında değilim.

Sarraf ayrıca, “İmzalamış olduğum ‘itiraf pazarlığı’ sözleşmesinde yer alanlardan başka herhangi bir vaatle herhangi başka bir belge imzalamadım. Eğer böyle bir belge ortaya çıkarsa suçumun kabulü gereği olarak mahkemeye gideceğim” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Grammy Ödülleri adayları belli oldu
Sonraki Haber
Sarraf'ın itirafçı olduğu dava: 'ABD bütün bilgileri kullansa Türkiye'de hükümet düşer'