Ana SayfaDünyaTürkiye S-400’ler için Rusya’ya en az 2 milyar dolar ödeyecek

Türkiye S-400’ler için Rusya’ya en az 2 milyar dolar ödeyecek

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Rusya’dan satın alacağı S-400 füze sistemleri için 2 milyar doların üzerinde ödeme yapacağı açıklandı.

Silah ve teknoloji üretimi alanında faaliyet gösteren Rus kamu şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Çemezov, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı hava savunma sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’nin TASS haber ajansına dayandırdığı habere göre Çemezov, “Türkiye ile S-400 anlaşmasının değerinin 2 milyar doların üstünde olduğunu” söyledi.


İktisatçı Sönmez’den yeni bütçe değerlendirmesi: Borcu borç ile kapatan ‘savaş bütçesi’


Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül’de yaptığı açıklamada, Rusya ile S-400’ler üzerinde anlaşma imzalandığını ve kaporanın ödendiğini açıklamıştı.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de 25 Eylül’de yaptığı açıklamada “takvimi öne çekmek üzere çalışmalar yapıldığı için tam bir zaman vermek istemediğini, ancak minimum 2 yılda teslimatın başlayacağını” belirtmişti.

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına dair yorumda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Türkiye bahsedildiği gibi S-400’leri alırsa bu standartlara uymaz ve tabi ki bu bizim için kaygı verici bir durum” demişti.

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel ise Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasının “sonuçları” olacağını söylemişti.

Pavel, “Ülkeler, karar almakta bağımsız olduğu gibi, aldıkları kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsızdır” ifadelerini kullanmıştı.


NATO’dan Türkiye’ye ‘S-400’ uyarısı


 

Previous post
İntihar eden asistan hekim Güdemek'in ağabeyi konuştu: ‘Dayanamıyorum’ diyordu
Next post
5 Haziran katliamı davası: Kilit sanık Burhan Gök'ün tutuklanması talebine ret