Ana SayfaGüncelGazeteci Ahmet Şık 400 gündür tutuklu

Gazeteci Ahmet Şık 400 gündür tutuklu

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Şık, haberleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle tam 400 gündür tutuklu. Şık’ın tutukluluğu sosyal medyada #AhmetŞıkaÖzgürlük etiketiyle protesto ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık, tam 400 gündür tutuklu.

Gazeteci Şık, haberleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandı.

Şık, bu tutukluluğundan 5 yıl önce 2011’de de Gülen Cemaati yapılanmasının emniyet ayağını ifşa ettiği için şimdinin firari ve tutuklu yargı mensupları ve emniyet görevlileri işbirliği ile tutuklanmıştı.

Şık’ın, son olarak çıkarıldığı mahkemedeki beyanı engellenmişti. Şık, engellenen yaklaşık 200 sayfalık beyanında, bugünün Türkiye’sini özetleyerek karşımıza çıkan tabloyu resmediyor, kendisine ve Cumhuriyet’e yöneltilen suçlamalara değiniyor, ‘suçlamaya’ konu olan haberleri tek tek örnekler üzerinden tartışıyor, gazeteciliğin yargılandığını vurgulayarak Musa Anter’in takipçisi, Hrant Dink’in kardeşi, Metin Göktepe’nin yoldaşı olduklarını belirtiyor ve şunları söylüyordu:

“Geçmişte olduğu gibi katletseniz de, şimdi olduğu gibi hapsetseniz de hakikati söylemeye devam edeceğiz. Çünkü totaliter rejimlerin sahiplerinin, yargısının ve işbirlikçilerinin söylediğinin aksine gazetecilik suç değildir”.


Ahmet Şık’ın engellenen beyanının tamamı: Endişelenmekte haklısınız çünkü gazeteciyiz


Bugün ise Ahmet Şık’ın tutukluluğu sosyal medya platformu Twitter’da #AhmetŞıkaÖzgürlük etiketi ile protesto ediliyor:

Previous post
CHP kurultayı: Genel başkanlık seçimi bugün
Next post
Avrupalı sanatçı ve akademisyenlerden Merkel'e Afrin mektubu