Ana SayfaGüncel“İttifak dışı bırakılması HDP’ye oy olarak dönecek”

“İttifak dışı bırakılması HDP’ye oy olarak dönecek”

HABER MERKEZİ – KÜYEREL Düşünce Enstitüsü’nden Mustafa Paçal, 24 Haziran seçimlerinde geniş bir muhalefet cephesi kurulması ihtiyacına rağmen ittifak dışı tutulmasının HDP’ye siyaseten daha da büyük bir katkı sunacağını savundu.

24 Haziran erken seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KÜYEREL Düşünce Enstitüsü Yürütme Kurulu üyesi Mustafa Paçal, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), adına “Millet İttifakı” denilen ittifakın dışında tutulmasının olumlu yanlarına dikkat çekti.

Mezopotamya Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Paçal, HDP’nin bir muhalefet odağı olmasına rağmen CHP-İYİ Parti-SP-DP’nin kurduğu ittifakın dışında tutulmasının makul ve anlaşılabilir bir cevabının olmadığını belirtirken, şunları kaydetti:

“Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü HDP’yi Türkiye partisi olamamakla eleştiren bu partilerin tutumu, kendilerinin de ne kadar Türkiye partisi olamadığının bir ölçüsü olarak karşımıza çıktı.”

Ancak Paçal, geniş bir muhalefet cephesi kurulması ihtiyacına rağmen ittifak dışı tutulma durumunun HDP’ye siyaseten daha da büyük bir katkı sunacağı görüşünü de paylaştı.

“HDP’siz ittifak”

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekili seçimleri için ‘ortak ittifak’ yaptıklarını duyurmuşlar, buna “Millet İttifakı” adını vermişlerdi.

Dört parti, “Millet İttifakı” protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na da sunmuştu.

HDP bu ‘dörtlü ittifak’ın dışında tutulurken, HDP cephesinden yapılan açıklamalarda bunun ‘dışlama’ olduğu vurgulanmıştı.

Buna karşın HDP de Kürt partileriyle temaslar kurarak partiler arası “birliğin” önemine dikkat çekmişti.

Previous post
Selvi'nin 'TAMAM' yorumu: Erdoğan rakiplerinin sloganını belirleyecek kadar güçlü bir lider
Next post
Dünya prömiyerini Sundance'te yapmıştı: "Never Goin' Back"ten fragman