Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Ülkede beka sorunu var, bunun da 8 nedeni var

Kılıçdaroğlu: Ülkede beka sorunu var, bunun da 8 nedeni var

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin sık sık yaptığı “Türkiye’nin beka sorunu”  açıklamalarına “bir beka sorunu olduğu” sözleriyle karşılık verdi ve bunun gerekçesini 8 madde halinde sıraladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adayları Muharrem İnce’yi anlattı, ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

“Muharrem Bey, milleti bölmek istemiyor. Bunu yapan adam cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmiş durumda” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir halk adamıdır” dediği İnce’yi şöyle tarif etti:

“Muharrem İnce milletvekili olduktan sonra köyüne sahip çıktı. Asla ve asla bir aristokrat değildir. Bir halk adamıdır. ‘3 bin kişilik polis kadrosunu kaldıracağım’ diyor. Muharrem İnce sarayların değil bu milletin evladıdır.

Muharrem İnce tek adamlığa oynamıyor. ‘Ben demokrasiye, güçler ayrılığına inanıyorum’ diyor. O halkına, milletine inanıyor. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı seçtik beyefendide şafak attı. ‘Vay efendim olur mu?’ Olur, senden çok daha iyi olur.”

“Ülkedeki beka sorununun 8 nedeni var”

Kılıçdaroğlu, hükümetin sık sık yaptığı “Türkiye’nin beka sorunu” açıklamaları için ise, “15 yıl önce kimse Türkiye’de beka sorunu var demezdi. Çünkü kimseyle sorunumuz yoktu” değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri bunun gerekçesini ise 8 madde halinde sıraladı:

  • Devlette liyakat sistemi yok edildi.
  • Devlet yönetimi keyfileşti ve kişiselleştirildi.
  • Saray’ın tek belirleyici olması bürokrasinin işleyişini alt üst etti.
  • Sarayın aşırı yetkilendirilmesi sorunları çözmüyor, sorunlara kaynaklık yapıyor.
  • Bütün devletlerle barış içindeydik, bugün Türkiye Orta Doğu’nun şamar oğlanına döndü.
  • İhbar üzerine devlet yönetilir olurdu
  • Devleti temelden çürüten yolsuzluklardır
  • Medyanın kontrol altına alınması, medyanın yüzde 90’ını iktidar yönlendiriyor.

“Erdoğan beni aslında dinliyor”

Erdoğan’ın seçim vaatlerini sıralarken sarf ettiği ‘Ahdim olsun’ sözüne de göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan beni aslında dinliyor. Şunu çok iyi biliyor: ona yalan söylemeyen tek kişi benim. O nedenle ahdim olsun diye başlayan cümlelerle bir konuşma yaptı. Anladım ki beni dinliyor” dedi.

Previous post
Bir kadın boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldü
Next post
Kendini sözlü tarih çalışmalarına adayan Sarkisyan'ın Antalya'dan Kanada'ya uzanan hikayesi