Ana SayfaGüncelCHP: Erdoğan’ın yemin törenine katılacağız ancak ayağa kalkmayacağız

CHP: Erdoğan’ın yemin törenine katılacağız ancak ayağa kalkmayacağız

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın TBMM Genel Kurulu’nda yapacağı yemin törenine katılacaklarını ancak salonda ayağa kalkmayacaklarını bildirdi. Öte yandan Saray’da yapılacak tören için ise üst düzey özel önlemler alınmış durumda. Erdoğan’ın göreve başlama töreni için yarın başkentte 10 bin polis mesai yapacak.

Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarın Saray’da düzenlenecek “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni”ne 22 devlet başkanı katılacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğünce tören dolayısıyla başkent genelinde alınan güvenlik tedbirleri artırılırken, yabancı konukların güvenliği için de üst düzey özel önlemler alındı.

Sputnik’teki habere göre Özel Harekat, Terör, İstihbarat, Güvenlik, Asayiş, KOM, Çevik Kuvvet, Bomba İmha, Trafik şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinden toplam 10 bin polis bu kapsamda mesai yapacak.

CHP: Katılacağız ancak ayağa kalkmayacağız

Öte yanda CHP, yaptığı açıklama ile Meclis’te yapılacak törene katılacağını bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın TBMM Genel Kurulunda yapacağı yemin törenine katılacaklarını, ancak salonda ayağa kalkmayacaklarını belirtti:

“Burası yasama Meclisidir ve bugüne kadar yürütmenin başı karşısında hiç ayağa kalkmadı, kalkmamak gerekiyor. Başbakanın karşısında bugüne kadar ayağa kalkmıyorduk. Artık tarafsız bir cumhurbaşkanı yok. Bir partinin genel başkanına ayağa kalkma gibi bir geleneğimiz yok. Tarafsızlığını yitirmiş bir kişiye karşı ayağa kalkma gibi bir gelenek yok. Kaldı ki örneğin yargı mensuplarının ayağa kalkması nasıl bütün dünyada eleştiri konusu olacaksa ve Türkiye’de de yargının yürütmenin karşısında ayağa kalkması hepimizi rahatsız ettiyse, yasama organının da yürütmenin başı karşısında ayağa kalkmasını kimse beklemesin. Biz kalkmayacağız ancak kendisinin yemini sırasında salonda CHP bulunacak.”

Previous post
OHAL’in 35 KHK’li ağır bilançosu
Next post
Çorlu'da yolcu treni devrildi: Nedeni toprak kayması, ölü ve yaralılar var, yayın yasağı getirildi