Ana SayfaGüncelVefa Kartal 82 gündür ölüm orucunda, TTB heyetinin ziyareti bekletiliyor

Vefa Kartal 82 gündür ölüm orucunda, TTB heyetinin ziyareti bekletiliyor

HABER MERKEZİ – Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Vefa Kartal, tedavisi yapılmadığı ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 82 gündür ölüm orucunda. TTB heyeti Kartal’ı ziyaret etmek istese de rutin prosedür uygulandığı için heyet savcılıktan gelecek cevabı bekliyor.

Hasta tutuklu Vefa Kartal’ın tutulduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eylemi bugün 82’inci gününde.

18 Eylül 2017’den bu yana tek kişilik hücrede tutulan Kartal’ın sağlık durumu kritik aşamaya gelirken, kardeşi Umut Kartal ağabeyinin bilincinin kapandığını bildirmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığı için görüşleri 15 günde bir yapılan Kartal’ın 10 Ekim’e kadar görüş yapması engelleniyor.

TTB heyeti savcılık yanıtını bekliyor

Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bağlı İstanbul ve Tekirdağ tabip odaları cezaevine sağlık heyeti göndermek için Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Ancak heyetin, durumu kritik olan Kartal’la görüşmesi için rutin prosedür uygulanıyor ve savcılıktan geri dönüş bekleniyor.

Siyasilerden çağrı

Kartal’ın ölüm orucu devam ederken siyasilerden duyarlılık çağrısı geliyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mesajları şöyle:

Neden ölüm orucunda?

Hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 82 gündür ölüm orucunda olan Kartal’ın talepleri şöyle:

  • Temel insan haklarının sağlanması
  • Cezaevi koşullarının düzeltilmesi
  • Tedavisinin yapılması

Kartal’ın sağlık sorunları

Yaklaşık iki yıl önce, beyin lobları arasındaki damarlarda şişme olduğu için beyin cerrahisine sevk edilen Kartal’da hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu, alerji gibi birçok sağlık sorunu mevcut.

Hasta tutuklu Kartal, 18 Ağustos 2017 tarihinde İzmir 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeyken de hak ihlallerine karşı açlık grevine girmiş, bu eylemine 114’üncü günde son vermişti.

Previous post
Gazeteci Deniz Yücel'in tazminat talebine ret
Next post
CHP'den 3. Havalimanı için suç duyurusu: 'Dünyanın en büyük ikinci yolsuzluğu'