Ana SayfaGüncelTTB ve SES’ten sağlık düzenlemesine karşı eylem

TTB ve SES’ten sağlık düzenlemesine karşı eylem

HABER MERKEZİ – TTB ve SES, ‘sağlıkçılar için medeni ölüm’ nitelendirmesi yapılan “Sağlık Torba Yasa Teklifi”ni protesto etmek için yarın Ankara’da eylem yapacak. SES Eş Genel Başkanı Erden, “Bu medeni ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Meclis’e getirdiği “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi.

Söz konusu teklifin 5. maddesi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerde çalışmasını engelliyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), komisyonda kabul edilerek Meclis Genel Kurulu’na gönderilen teklifi protesto etmek için yarın saat 13.00’da Ankara Kuğulu Park’ta eylem düzenleyecek.

Yasa teklifinin komisyondan geçmesine tepki gösteren SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Yasa sağlıkçılar için medeni ölümdür” dedi.

Erden, “Bu yasa, güvenlik soruşturmalar ve ihraçlarla insanlara ölümü dayatıyor. Komisyonda bizler de bulunduk ancak söylediğimiz hiçbir şey dinlenmedi” dedi.

‘Medeni ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız’

Yapacakları eyleme ilişkin çağrıda da bulunan SES Eş Genel Başkanı, şunları dile getirdi:

“Bizler TTB ve SES olarak bunu kabul etmeyeceğimizi belirttik ve bunda kararlıyız. Bizim gibi bütün demokratik kitle örgütlerini de duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bugüne kadar bir dizi eylemliliklerimiz olmuştu. Bundan sonra da eylemlerimize devam edeceğiz.

“Onun için 11 Kasım Pazar günü Ankara Kuğulu Park’ta bütün illerden ihraç olmuş ya da güvenlik soruşturmasına takılmış arkadaşlarımızla beraber mücadele kararlılığımızı tekrarlayacağız. Bu medeni ölümü dayatanlara karşı ses çıkaracağız. Herkesi Pazar günü Kuğulu Park’a bekliyoruz.”


Tartışmalı sağlık düzenlemesi komisyondan geçti

Doktorları işsiz bırakacak madde komisyonda yeniden görüşüldü, yine kabul edildi

Previous post
Bakanlık verilerine göre 356 şirket konkordato ilan etti
Next post
ABD'de yangınlar: En az dokuz kişi yaşamını yitirdi