Ana SayfaGüncelGazeteci Barış Polat hakkında hapis istemi

Gazeteci Barış Polat hakkında hapis istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Barış Polat’ın ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı hapis cezası talebinde bulundu.

Mezopotamya Ajansı muhabiri Barış Polat, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi dağıtımcılığı yaptığı dönemde hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla açılan davanın duruşması Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp, arkadaşlarına ‘Heval’ diyerek hitap etmesi ve evinde dağıtımını yaptığı gazetenin eski sayılarının bulunması nedeniyle hakkında dava açılan Polat ve avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada hakkındaki suçlama ve buna ilişkin delillere dair savunma yapan Polat, üzerine atılı suçlamayı reddetti.

Polat, o dönem dağıtımını yaptığı Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin iddianamede yasa dışı olarak gösterilmesi, evinde el konulan gazetenin eski sayılarının suç sayılmasının hukuki olmadığını söyledi ve şunu sordu: “Sözde yasa dışı bir gazete ise nasıl kayyum atanır? Kayyum atanan bir gazetenin yasaklı olması mümkün olabilir mi?”

Barış Polat, ayrıca suçlamaya delil olarak gösterilen ‘Heval’ (Arkadaş) kelimesini 7 yaşından bu yana kullandığını da ifade etti.

Avukatları da yaptıkları savunmalarda müvekkilinin beraatını isterken, savcı Polat hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada Polat’ın ‘örgüt üyeliği’nden cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme, mütalaaya karşı son savunmanın yapılması için duruşmayı 7 Ocak 2020 tarihine erteledi.




Önceki Haber
TV10 davası: Gazetecilerin alınmadığı duruşma Kasım'a ertelendi
Sonraki Haber
Erdoğan ve Çavuşoğlu'ndan ABD'ye 'güvenli bölge' mesajları