Ana SayfaDünyaReuters muhabiri Siddıki Afganistan-Taliban çatışmasında öldürüldü

Reuters muhabiri Siddıki Afganistan-Taliban çatışmasında öldürüldü

HABER MERKEZİ – Reuters’da çalışan gazeteci Danish Siddıki, Cuma günü Pakistan sınırı yakınında Afganistan güvenlik güçleri ile Taliban arasında çıkan çatışmada haber takibinde olduğu sırada öldürüldü.

Reuters muhabiri Hintli Danish Siddıki, bugün Afgan özel kuvvetleri ile Taliban arasından Spin Boldak’ta gerçekleşen çatışmada hayatını kaybetti.

Sıddıki, Reuters’e Cuma günü erken saatlerde çatışmayı bildirirken şarapnelle kolundan yaralandığını açıklamıştı. Taliban savaşçıları Spin Boldak’dan geri çekilirken Sıddıki de kolundan tedavi oldu.

Ardından yeniden başlayan saldırıda Siddıki’nin, Taliban’ın açtığı çapraz ateşte yaşamını yitirdiği belirtildi.

Reuters’ın haberine göre Sıddıki, bu haftanın başından beri ülkenin güneyindeki Kandahar’da konuşlanmış olan Afgan özel kuvvetleriyle birlikteydi.

Sıddıki, Afgan komandoları ile Taliban savaşçıları arasındaki çatışmalar hakkında rapor veriyordu.

Reuters Başkanı Michael Friedenberg ve Genel Yayın Yönetmeni Alessandra Galloni yaptığı açıklamada, “Bölgedeki yetkililerle birlikte çalışarak acilen daha fazla bilgi arıyoruz” dedi.

“Danish muhteşem bir gazeteciydi, sadık bir eş ve baba ve çok sevilen bir meslektaştı. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz ailesiyle birlikte.”

Gazeteci Danish Sıddıki

Sıddıki, Rohingya mültecilerin sorunlarını belgelediği için 2018 Pulitzer Özel Fotoğraf Ödülü’nü kazanan Reuters fotoğraf ekibinin bir parçasıydı.

2010’dan beri Reuters fotoğrafçısı olan Sıddıki’nin çalışmaları Afganistan ve Irak’taki savaşları, Rohingya’daki mültecilerin sorunlarını Hong Kong protestolarını ve Nepal depremlerini takip etmişti.




Önceki Haber
AA'nın 'toplu mezar' haberine Afrinlilerden yalanlama
Sonraki Haber
Yeryüzü Ekoloji Kolektifi kuruldu