Ana SayfaToplumsal CinsiyetCeren Özdemir cinayeti: Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame

Ceren Özdemir cinayeti: Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame

HABER MERKEZİ – Aralık ayının başında Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı. Arduç’un bir kez ağırlaştırılmış, iki kez de müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Aralık ayının başında 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı ilk iddianamede Ceren’i “canavarca hisle kasten öldürmek”ten Arduç’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

“Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan ise Arduç hakkında iki kez müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Ceren’i öldürmesinin ardından kaçan Arduç, yakalandığı operasyonda iki polisi de bıçakla yaralamıştı.

Özgür Arduç hakkında hazırlanan iki iddianame de Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Ordu’da yargılanacak olan Arduç, duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Cezaevi’nden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019 tarihinde evinin önünde 35 yaşındaki Özgür Arduç tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kızının cenaze töreninde konuşan anne Güfer Özdemir, “Türkiye’de kadın cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Cinayetin ardından kaçan Arduç, bir gün sonra polislerce yakalanmıştı.

“Yaptıklarımdan pişman değilim” diyen Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘Canavarca hisle kasten öldürme’ ve ‘kamu görevlisini yaralama’ suçlarından tutuklanan Arduç, 5 Aralık’ta Efirli F Tipi Cezaevi’nden Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

Previous post
2 yıl sonra: Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazeden 10’u ailelerine teslim edildi
Next post
‘tr’ uzantılı alan adlarının yönetim yetkisi ODTÜ'den BTK’ye geçti