Ana SayfaGüncel‘Dargeçit JİTEM Davası’: Tanıklar da sanıklar da duruşmaya katılmadı

‘Dargeçit JİTEM Davası’: Tanıklar da sanıklar da duruşmaya katılmadı

HABER MERKEZİ – ‘Dargeçit JİTEM Davası’nın bugünkü duruşmasına tanıklar da sanıklar da katılmadı. Bir sonraki duruşma 9 Mart 2020’de yapılacak.

Kamuoyunda “Dargeçit JİTEM Davası” olarak bilinen ve 30 Ekim 2014 tarihinde başlayan davanın 17’nci duruşması Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Davanın bir önceki duruşmasında sanıkların tutuklanmaları yönündeki talep reddedilmiş, dönemin askerlerinden Ahmet Çiçek’in zorla getirilmesine, yine dönemin Dargeçit Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kul’un ise “tanık” olarak dinlenmesine karar verilmişti.

Sanıkların mazeret bildirerek katılmadığı bugünkü duruşmaya sadece müşteki yakınları ve avukatları katıldı.

Bugünkü duruşmaya tanık olarak dinlenmek üzere çağrılan dönemin Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kul, yine mahkemeye getirilmediği gibi müzekkereye yanıt da gelmedi.

Mahkeme heyeti de tanıklar için yazılan müzakerelerin yanıtının beklenmesine, savcının belirttiği görüş doğrultusunda tutuklamanın yersiz olduğuna karar vererek bir sonraki duruşmayı 9 Mart 2020’ye erteledi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, müşteki ailelerin avukatlarından Ahmet Özmen, JİTEM yargılanmalarında görünürde bir yargılama yapıldığını, sanıkların kendilerini sanık olarak görmediğini, cezalandırma korku ve endişesi yaşamadıklarını söyledi.

Dargeçit JİTEM Davası

Dargeçit JİTEM Davası, Mardin’in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ile 08 Mart 1996 tarihleri arasında biri uzman çavuş, üçü çocuk olmak üzere, toplam sekiz kişinin zorla kaybedilmesiyle ilgili bir dava.

Dargeçit’te Davut Altunkaynak(12), Seyhan Doğan (13), Nedim Akyön(16), Mehmet Emin Aslan(19), Abdurrahman Olcay(20), Abdurrahman Coşkun(21) ve Süleyman Seyhan(57) gözaltında kaybedilmişti.

2012, 2013 ve 2015 tarihlerinde yapılan kazılar sonucunda, gözaltına alınan kişilerden bazılarının ağır işkence izleri taşıyan kemiklerine ulaşılmıştı.

Davada, aralarında dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren ve Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire’nin de bulunduğu 18 kişi yargılanıyor.

Dava,”güvenlik” gerekçesiyle Adıyaman’da görülüyor.


Cezasızlığa devam: Ankara JİTEM Davası’nda beraat kararı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmamoğlu: Faytonlar kalkıyor
Sonraki Haber
'2 bin 600 Ezidi kadın ve çocuk hala kayıp'