Ana SayfaGüncelBahçeli’ye teşekkür etti: İktidarın rezilliğini daha iyi anlatamazdı

Bahçeli’ye teşekkür etti: İktidarın rezilliğini daha iyi anlatamazdı

HABER MERKEZİ – Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘askıda ekmek’ kampanyası başlatan Bahçeli’ye ‘teşekkür’ etti. CHP lideri, “Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimiz, 18 yıllık iktidarın rezilliğini başka hiçbir proje daha iyi anlatamazdı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün bir açılışta, en haklı oldukları konularda dahi kendilerini dünyaya anlatamadıklarından yakınarak, “İşte bunun için de fikri iktidarımızı hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim” demesini değerlendirdi.

CHP lideri, Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi: “Sayın Erdoğan, senin fikrin ortaçağ fikri bile değil. Sen ondan bile geridesin. Fikri iktidarda ahlak, erdem, bilgi, istişare lazım. Fikri iktidar budur. Sen kendi iktidarını korumak için nasıl olur da 83 milyon benim söylediğimi tekrar ederse ve onların çocukları 18 yaşına geldiğinde bana oy verirse fikri iktidar gerçekleşmiş olur…”

Bahçeli’ye teşekkür etti

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yoksullarla dayanışma amacıyla başlattığı ‘askıda ekmek’ kampanyasına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Geldiğimiz nokta askıda ekmek projesi. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimiz, 18 yıllık iktidarın rezilliğini başka hiçbir proje daha iyi anlatamazdı. Bu yüzden sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. 83 milyon bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldi. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırının altında milyonlarca kişi gelir elde ediyor. Saray’ın halka, işsizle bir işi yok. Onlar dünyayı toz pembe görüyorlar.

‘Akın Gürlek yeni Zekeriya Öz’dür’

Son günlerde yargıdan çıkan tartışmalı kararlara da tepki gösteren CHP lideri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Eskiden bir adalet kavramı vardı. Akın Gürlek, yeni Zekeriya Öz’ümüz 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı. Ne hakkı hukuku, nereden çıkardınız diyor. 10 yaşındaki çocuğuna Erzurum’da tecavüz ederken bu adam oradaydı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu yazdı. Adaleti katleden adamın adı Akın Gürlek’tir, yeni Zekeriya Öz’dür.

Yine bu kişi ‘Milletvekili dokunulmazlığını tanımam. Anayasa, dokunulmazlık, TBMM bunlara inanmam. Bildiğimi okurum’ diyor. Kendi milletvekilinin hakkını ve hukukunu savunamayan bir kişi asla TBMM Başkanlığı yapamaz. Usulen orada oturur. O başkan sarayın başkanıdır. Bu kadar aciz bir başkan hiç görmedi.

‘HSK da bana dokunamaz’ diyor Akın Gürlek. Gürlek, ‘Onlar da saraydan talimat alıyor’ diyor. Akın Gürlek haklı olarak bir beklenti içinde. Önümüzdeki süreçte beyefendiye Yargıtay üyeliği verilecek. Öyle bir tablo ki Emin Çölaşan’dan, Necati Doğru’dan FETÖ’cü çıkarmışlar.

Sen erken seçim yaptın, demek ki kabile devletiydi. Bunlar ne söylediklerini de bilmiyorlar. Erken seçim talebi benim değil çiftçinin, emeklinin, demokrasiye inananların talebidir. Ne korkuyorsun, milli irade diyorsun.  Adaleti getireceğiz bu ülkeye.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan: AKP-MHP’nin tuzaklarına rağmen HDP dimdik ayakta  
Sonraki Haber
Elçi cinayeti davasına son dakikada yeni iddianame eklendi