Ana SayfaGüncelElçi cinayeti davasına son dakikada yeni iddianame eklendi

Elçi cinayeti davasına son dakikada yeni iddianame eklendi

HABER MERKEZİ – Tahir Elçi cinayeti dava dosyasına son dakikada ‘gizli tanık’ ifadesiyle düzenlenen yeni iddianame eklendi. Bu iddianamede de Uğur Yakışır, Elçi’yi öldürmekle suçlanıyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, 28 Kasım 2015’te, Suriçi’ndeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, cinayetten yaklaşık 5 yıl sonra, yarın yapılacak.

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak, üç polis olmak üzere dört kişinin sanık olarak yargılanacağı davanın dosyasına, ilk duruşma öncesinde yeni bir iddianame eklendi.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre iddianamede, Elçi cinayeti davasının da sanığı olan ve PKK üyesi olduğu iddia edilen Uğur Yakışır, Elçi’yi öldürmekle suçlanıyor.

Bu iddianamede de Yakışır’ın, “devletin birliğini bozmak” ve “kasten öldürmek” suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, bu konuya ilişkin olarak sadece, bir gizli tanığın, “Bu örgüt mensubunu haki XIZGİNAS kod olarak biliyorum. Bu örgüt mensubu Tahir Elçi’yi öldüren, 2 polis memurunu şehit eden şahıstır” ifadesi kanıt olarak gösteriliyor.

Mahkeme, iki iddianameyi birleştirerek, gizli tanığın dinlenmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.

Duruşmadan hemen önce yeni iddianamenin dava dosyasına eklenmesi, tepkilere de yol açtı. Avukatlar, yeni iddianamenin, polislerin sorumluluğunu gizlemek, faili belirsizleştirmek amacıyla hazırlandığı ve dosyaya konulduğu eleştirilerini yöneltti.

İlk iddianameden

20 Mart 2020 tarihli 40 sayfalık iddianamede, Tahir Elçi’nin vurulduğu sırada aynı noktaya ateş eden üç polis sanık olarak yer alıyor.

İhraç edilen M.B. isimli polis ile halen aktif görevde bulunan polisler S.T. ve F.T. hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Olay yerinde iki polisin öldürülmesiyle ilgili olarak suçlanan Uğur Yakışır’ın, ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ ve iki kez ‘kamu görevlisini kasten öldürmek’ suçlarından toplam üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yakışır hakkında Tahir Elçi’yi ‘olası kastla öldürmek’ suçundan 20 yıl, polis memuru S.T.’yi ‘öldürmeye teşebbüs etmek’ suçundan 20 yıl ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan beş yıl olmak üzere 45 yıl hapis cezası daha isteniyor.

  Elçi cinayetinde ilk duruşma yarın: Perde arkasına gidilmeli
  Elçi cinayeti: Tartışmalı iddianame kabul edildi
  Tahir Elçi cinayeti iddianamesi: Tanıklar ve kameralar vurulma anını görmedi
  Hak örgütleri: Tahir Elçi’nin öldürülmesi asla cezasız kalmamalı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli'ye teşekkür etti: İktidarın rezilliğini daha iyi anlatamazdı
Sonraki Haber
Netflix, yeni dönem Türkiye yapımlarını açıkladı