Ana SayfaGüncelEşbaşkan İrfan Sarı yaklaşık iki aydır tek kişilik hücrede

Eşbaşkan İrfan Sarı yaklaşık iki aydır tek kişilik hücrede

HAKKARİ – Tutuklanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, 5 Kasım’da götürüldüğü Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutuluyor.


Haber: Hamza Gündüz / MA


Hakkari’de 15 Ekim günü gözaltına alınan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, 17 Ekim günü çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” suçlaması ile tutuklandı.

Tutuklanmalarından sonra yerlerine kayyum atanan eşbaşkanlar, 5 Kasım günü  Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Ancak Yüksekova Belediyesi eşbaşkanlarından İrfan Sarı, cezaevine sevk edildikleri günden bu yana koğuşa konulmayıp, tek kişilik hücrede tutuldu.

Sarı, Elazığ’a sevk edildikleri günden bu yana ailesi ile ilk kez 11 Aralık’ta açık görüş yapabildi.

Eşbaşkan Sarı ile yaptığı görüşmeyi anlatan eşi Aynur Sarı, eşinin 2 aya yakın süredir dışarıyla tek irtibatının haftalık yapılan 10 dakikalık telefon görüşmeleri olduğunu söyledi.

“Yaklaşık 2 aydır ilk defa İrfan ile bir araya gelebildik. 5 Kasım’da Van’dan götürüldükten sonra kendisini ziyaret etme imkanımız olmamıştı. Zaten götürüldüğü günden beri tek kişilik hücrede tutuluyor.
“Salı günleri 10 dakika görüşme imkanımız var. İlk defa açık görüş olacağından dolayı ziyaretine gittik. İrfan’ın moral durumu çok iyiydi, sağlığı yerindeydi.
“Yüksekova halkına ve sevenlerine sevgi ve selamlarını iletti. Dışarıdan hiç haberdar değil. Sadece benimle yaptığı telefon görüşmeleri ile dışarıdan haberdar olmaya çalışıyor; ama 10 dakikada ne anlatılabilinir?
“Hücrede olduğu için ne radyo ne de televizyonu var. Buna rağmen moralinin yüksek olması bizlere de güç verdi.”

Eşinin Van’da olduğu dönemde her hafta ziyaretine gidebildiklerini, ancak Elazığ’a sevk edildikten sonra gidemediklerini dile getiren Aynur Sarı, tutukluların ailelerinden uzak kentlere sevk edilmesinin aileyi de cezalandırma yöntemine dönüştüğünü ifade etti.

Sarı, “Elazığ’a götürüldükten sonra yollar uzak, özel aracımız yok. Bu yüzden iki gün yollarda kalmak zorunda kalıyoruz. Götürüldükten sonrada bu ilk ziyaretimiz oldu” dedi.

İrfan Sarı’nın dışarıya mesajı: Bizi yıldıramayacaklar

Sarı, herkese selam söylediğini belirttiği eşinin mesajını da paylaştı. Eşbaşkan İrfan Sarı, mesajında şunları kaydetti:

“Bize en çok emek veren halkımız yapılanları bilir, bu çok önemlidir ve değerli olan budur. Tutuklu ya da hükümlü geçireceğimiz zamanlar bizleri halkımızdan koparmayacaktır.
“Bizi mücadelemizden koparmak için hapsedenler, şimdi de halkımızdan ve ailemizden koparmak için uzak cezaevlerine sürgün ediyor. Tecrit koşullarını bize dayatanlar, tek kişilik soğuk koğuşlarda bizi yıldıramayacaklarını bilmelidirler.
“Her koşulda halkımızın yanında olacağız, acısını paylaşmaya devam edeceğiz. Bu kadar uzaklara sıcak selamlarını ileten bütün halkımızı sevgiyle selamlıyoruz.”
Previous post
Helin Şen’i alnından vuran polise 4 yıl sonra dava: 'Kör noktalara atış yaptı'
Next post
CHP’ye ilk, HDP’nin üç belediyesine daha kayyum