Ana SayfaGüncelKasım Süleymani’nin öldürülüşüne ilişkin CHP ve HDP’den açıklama

Kasım Süleymani’nin öldürülüşüne ilişkin CHP ve HDP’den açıklama

HABER MERKEZİ – İranlı general Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Bağdat’ta öldürülüşüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ortadoğu’da büyük ve yeni sorunların başlangıcı olabilir. Umarım Ortadoğu uçuruma sürüklenmez” dedi. HDP Grup Başkanvekili Oluç ise ABD’nin attığı adımı ‘adı konmamış bir savaş’ olarak niteledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in ABD saldırısıyla öldürülmesi Türkiye’nin de gündeminde.

Dışişleri Bakanlığı “ABD hava operasyonu bölgedeki güvensizlik ve istikrarsızlığı artıracak” uyarısında bulunurken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik de “Süleymani’ye yapılan saldırı tehlikeli istikrarsızlığı tetikleyecektir” dedi.

Ankara’dan gelen açıklamaların yanı sıra ana muhalefet partisi CHP ve HDP de Süleymani’nin öldürülmesine dair uyarılarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Süleymani’nin öldürülmesi Ortadoğu’da büyük ve yeni sorunların başlangıcı olabilir” dedi.

Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Meclis’ten geçmesi üzerinde de duran Kılıçdaroğlu, “Bizim (Recep Tayyip) Erdoğan’dan beklentimiz Ortadoğu politikalarında daha itidalli bir tutum takınmasıdır, Türkiye’yi Ortadoğu ateşinden uzak tutmasıdır. Silahların değil aklın, mantığın, duyguların hakim olması gerekir. Buna ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, hem İran’ın hem de ABD’nin sağduyulu hareket etmesini temenni ettiğini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da Libya tezkeresine değinerek, Kasım Süleymani sıikastine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bölge kaynıyor ve Türkiye’nin böyle kaynayan bir bölgeye askeri müdahalelerle yönelmesi ciddi bir yanlıştır” diyen Oluç, “Biz hep, ‘adeta bir 3’üncü Dünya Savaşı’nın adımları atılıyor, sesleri geliyor’ diyorduk. İşte bugün Kasım Süleymani’nin öldürülmesi de böyle bir adımdır” diye belirtti.

HDP’li Oluç, “ABD bu attığı adımla İran’a karşı fiilen bir savaş başlatmıştır. Adı konmamış bir savaş başlatmıştır ve bu son derece tehlikeli bir adımdır” değerlendirmesinde bulundu.


İranlı general Kasım Süleymani’nin öldürülüşü: Neler oluyor, kim ne diyor?

“ABD’nin saldırısı İran’a savaş ilanıdır”

ABD-İran gerilimi: Petrol fiyatları 4 ayın zirvesinde, dolar/TL 6’ya dayandı

Libya’da Hafter güçlerinden Türk birliklerine karşı silahlanma çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Libya’da Hafter güçlerinden Türk birliklerine karşı silahlanma çağrısı
Sonraki Haber
2019'un ilk altı ayında en az 10 bin sağlık emekçisi şiddete maruz kaldı