Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan Bakan Turhan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

İmamoğlu’ndan Bakan Turhan’a ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Ulaştırma Bakanı Turhan’ın, Kanal İstanbul projesiyle ilgili “İBB ile protol yaptık” açıklamasına “İçeriği boş, talihsiz bir açıklama” diyen İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Haziran’da halkın “geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları iptal ettiğini” söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis toplantısı öncesinde MHP, İYİ Parti ve CHP gruplarına ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul projesine yönelik, “İBB ile protol yaptık” sözleriyle ilgili “içi boş, talihsiz bir açıklama daha” dedi ve ekledi:

“Kaldı ki 23 Haziran 2019’da geçmişe dönük bu ve bu tür bütün anlaşmaları halk iptal etti zaten. Kanal İstanbul ile ilgili fikrimiz nettir. Bu netliğimizi Sayın Bakan 16 milyon insan nezdinde hala hissedememiş diye anlıyorum. Anlayacaktır.
“Hiçbir hukuki geçerliliği olmayan anlaşmalar. ‘Şu planını sizin Bimtaş şirketiniz yapsın. Şu plan sürecini kurumununuz şu birimi tamamlasın’ diye karşılıklı protokoller… Onlar öyle bağlayıcılığı ve geçerliliği olan işler değildir. Arkadaşlarım zaten gerekli cevapları yazacaklar… İçeriği boş, talihsiz bir Ulaştırma Bakanı açıklaması daha.”

“AK Parti’den de randevu istedik”

AKP grubunu neden ziyaret etmediğine ilişkin soruya İmamoğlu, “AK Parti’den de randevu istedik ancak bugün grup toplantılarını kendi il binalarında yapacaklarını ifade ettiler. Meclise yetişeceklerini söyledikleri için uğrayamadık” yanıtını verdi

İBB Başkanı İmamoğlu, “Devlet bankalarıyla ilgili sorun hala devam ediyor mu? Dış kaynak arayışınız var mı şu aşamada” sorusuna ise,“O bitmeyecek, hep olacak dış kaynak arayışımız. Devlet bankalarında bir değişim olduğunda yine ilk sizi keyifle bilgilendireceğim. ‘Bak ne güzel kredileri açmışlar, veriyorlar yardımcı oluyorlar’ diyeceğim” sözleriyle cevap verdi.


İmamoğlu: Kanal İstanbul ihanet değil cinayet projesidir

9 maddede Kanal İstanbul’la gelecek ‘yıkım’

Kanal İstanbul’da ihale safhasına geçilirken TMMOB’dan uyarı

Previous post
Gözaltındaki kadınlar 'adli kontrol' ile serbest
Next post
Şehir Üniversitesi'nden “Bunlar Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyor” diyen Erdoğan'a yanıt