Ana SayfaToplumsal CinsiyetDöndü Şengül’ü öldüren Şükrü Şengül’e ağırlaştırılmış müebbet

Döndü Şengül’ü öldüren Şükrü Şengül’e ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Ankara’da evli olduğu Döndü Şengül’ü öldüren Şükrü Şengül ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Şükrü Şengül isimli erkeğin evli olduğu Döndü Şengül’ü öldürdüğü için tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya sanık Şengül ile avukatı, Döndü’nün kardeşleri ve avukatları katıldı.

Davanın bir önceki celsesinde esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Şengül’ün “eşini tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözü sorulan sanık Şengül, “Diyeceğim bir şey yok” dedi.

Sanık avukatı ise yazılı savunmasını mahkemeye sunarak, müvekkiline “haksız tahrik” indirimi uygulanmasını istedi.

Döndü’nün avukatı Neslihan Ceylan, sanığın kadını tasarlayarak kasten öldürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve cezada indirim uygulanmamasını talep ediyoruz. Sanığın olay günü bir markette alışveriş yaptığı, burada beklediği kamera kayıtlarında mevcuttur. Dosyaya sunduğumuz kamera kayıtları, sanığın eşini tasarlayarak öldürdüğünü göstermektedir.”

Ayrıca sanık Şengül’ün çocuğuna yönelik cinsel istismar suçu işlediğini ve ceza aldığını hatırlatan avukatlar,  sanığın daha önceki cezasının da göz önüne alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Şengül’ü “eşini kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Cezada indirim uygulamayan mahkeme, Şengül’e ayrıca “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 2 yıl hapis ve bin lira adli para cezası verdi.




Önceki Haber
Akar'dan Libya açıklaması
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci İsmail Çoban'a 7,5 yıl hapis cezası