Ana SayfaGüncelGrup Yorum üyesi açlık grevini ölüm orucuna çevirdi

Grup Yorum üyesi açlık grevini ölüm orucuna çevirdi

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyelerinin açlık grevi devam ediyor. 201 gündür açlık grevinde olan İbrahim Gökçek, eylemini ölüm orucuna çevirdi.

Bugün (4 Ocak) itibariyle Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt 208, İbrahim Gökçek 201, Helin Bölek ise 199 gündür açlık grevinde.

İki yılı aşkın sürenin ardından 20 Kasım 2019 günü tahliye edilen Bahar Kurt ve Helin Bölek açlık grevini dışarıda sürdürüyor. Barış Yüksel ve Ali Aracı ise açlık grevine ara vermişlerdi.

Ölüm orucuna başladı

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart 2019’dan bu yana tutuklu bulunan İbrahim Gökçek, açlık grevinin 200’üncü gününde (3 Ocak) eylemini ölüm orucuna çevirdi.

Gökçek’i cezaevinde ziyaret eden Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Hüseyin Boğatekin, görüşmenin içeriğine dair Mezopotaya Ajansı’na şu bilgileri verdi:

“İbrahim, avukat görüşüne yürümekte zorlanarak geldi. Çünkü inanılmaz şekilde zayıflamış, yüzü çökmüş. Konuşma güçlüğü çekiyordu, sürekli ağzı kuruyordu. Aşırı bir halsizlik ve yorgunluk vardı. Bunlar benim gözlemlerim. O ‘Ben bir açlık grevi direnişçisiyim, bugün itibariyle de ölüm orucuna dönüştürdüm’ diyerek, kendisiyle ilgili şikayetleri dile getirmedi.”

İbrahim Gökçek’in tek isteğinin tekrar gitarıyla sahneye çıkıp, halkla beraber türkü söylemek olduğunu belirten Boğatekin, Gökçek’in Grup Yorum’a destek verilmesi çağrısında bulunduğunu söyledi.

Talepler

Grup Yorum üyelerinin talepleri şöyle:

  • Grubun çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi basılmasın.
  • Grup Yorum üyeleri “arananlar” listelerinden çıkarılsın.
  • Konser yasakları kaldırılsın.
  • Grup Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün.
  • Tutuklu müzisyenler serbest bırakılsın.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da 49 yeni hat hizmete girdi
Sonraki Haber
Sanasaryan Han yargı süreci devam ederken 35 yıllığına kiralanıyor