Ana SayfaÇalışma YaşamıGözaltına alınan Ermenekli maden işçileri serbest

Gözaltına alınan Ermenekli maden işçileri serbest

HABER MERKEZİ – Bir yılı aşkın süredir ödenmeyen maaş ve tazminatları için yeniden Ankara’ya yürümek isterken jandarma müdahalesiyle gözaltına alınan Ermenekli maden işçileri serbest bırakıldı.

Karaman Ermenek’te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamadıkları için eylem yapan Cenne, Seba ve Turap Maden Ocağı işçileri, kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine yeniden Ankara’ya yürüyüş kararı almıştı.

Dün (25 Kasım) Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda bir araya gelerek yürüyüş başlatan işçileri ve ailelerinin önü jandarma tarafından kesilerek müdahale edilmiş, aralarında Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticilerinin de olduğu 10 işçi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ermenek Adliyesi’ne sevk edilen işçiler serbest bırakıldı.

“Biz hangi devlete güveneceğiz?”

Serbest kalan işçiler Ermenek Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İlk olarak konuşan Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, Karaman Valisi’nin defalarca “Bu sorunu çözeceğim” demesine rağmen sorunun çözülmediğini vurguladı ve ekledi:

Bu devlet geçtiğimiz pazartesi günü bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. Çünkü bize tek haksız diyen Özbey’lerin yönettiği devlet bize engel oldu. 10 arkadaşımızı haksız bir şekilde gözaltına aldı. Yine biz buradan sesleniyoruz. Biz maden işçisiyiz, biz haklıyız.

Gözaltına alınan maden işçilerinden İbrahim Yılmaz “Benim oğlum dün hastanede gözaltına alındı. Bir sorum var cevap bulamadım. Biz hangi devlete güveneceğiz?. Bizi coplayan devlete mi? Yoksa Hatem Özbey ve Fehmi Özbey’i koruyan devleti mi?” diye sordu.

Gözaltına alınan işçilerden Barış Karagöz ise şunları söyledi:

88 gündür direnişimiz sürüyor. Kazanıncaya kadar da direnişimizi sürdüreceğiz. Haklarımızı alıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz. Alınterimizi istiyoruz.

Kimseden sadaka istemiyoruz. Haklarımızı versinler. Başka bir şey istemiyoruz. Özbey kanunlarıyla, coplarla. Biber gazlarıyla üzerimize gelmesinler.

  Ankara'ya yürümek isteyen maden işçilerine müdahale ve gözaltı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İBB’nin taksi teklifi üçüncü kez reddedildi
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde can kayıpları bir buçuk milyona yaklaştı