Ana SayfaManşetHande Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’e müebbet hapis

Hande Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’e müebbet hapis

HABER MERKEZİ – Hande Buse Şeker’i öldüren polis Volkan Hicret’e indirim uygulanmadan ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Avukatlar, Hicret’e ‘nitelikli kasten öldürme’den ceza verilmemesini ise eleştiriyor.

Volkan Hicret isimli polis, görevde olmadığı sırada, polis silahıyla seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’i 9 Ocak 2019 tarihinde İzmir Alsancak’taki evinde gasp etmiş, cinsel saldırıda bulunmuş ve öldürmüştü, evdeki arkadaşını ise yaralamıştı.

Sanık polis Hicret hakkında açılan davanın sekizinci duruşması İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Diyarbakır Barosu davaya müdahil olma talebinde bulundu, ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Hande Buse’nin vekilleri sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve üzerine atılı diğer suçların üst sınırından cezalandırılması talepleriyle beyanlarını sundu.

Duruşmada Hande Buse’nin ablası, yaşanan cinayetten sonra hastalığı ilerleyen annelerinin iki gün önce vefat ettiğini söyledi ve annesinin son arzusunun sanığın en ağır cezayı alması olduğunu belirtti.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve diğer atılı suçların üst sınırından cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, polis Volkan Hicret’i müebbet hapisle cezalandırıldı.

Hicret hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 21 yıl, ‘nitelikli yağma suçu’ndan üç kez 5 yıl 6 ay, ‘yaralama’ suçundan iki kez 9 ay, ‘kişinin hatırasına hakaret suçu’ndan 2 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme, Hicret’in ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi taleplerini de reddetti.

Öte yandan Hande Buse’nin avukatlarının ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talebi de reddedilmiş oldu.

“Dava, nitelikli kasten öldürmeden görülmeliydi”

Dava sonucunu KaosGL.org’a değerlendiren davanın avukatlarından Kaos GL Hukuk Koordinatörü Avukat Kerem Dikmen, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ettiklerini ancak müebbet hapis cezası verildiğini belirtti:

Bu kararla birlikte beklenebilecekler arasında en üst sınırdan ceza verilmiş oldu. Biz aslında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ediyorduk. Özellikle cinsel saldırı ile öldürme eyleminin bir arada işlenmesinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiğini söylüyorduk. Ancak mahkeme hiçbir aşamada sanıktan ek savunma talep etmedi. Ek savunma almadığı için de verilebilecek en ağır cezanın müebbet hapis cezası olacağını biliyorduk. Ancak somut olayda öldürme eyleminin nitelikli halinin olduğunu öne sürdük.

Sanık iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etmişti. Fakat mahkeme bu savunmaya itibar etmedi ve haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulamadı. Bizim de taleplerimiz bu yöndeydi. Sanık dava boyunca aleni yargılama yapılmaması konusunda da direnmişti.

İddianameye bakıldığında iddianamede öne sürülen suçlamalar bakımından en üst cezalar verildi. Ancak biz iddianamenin de eksik olduğunu söylüyorduk. Biz kararı istinaf edeceğiz, nitelikli kasten öldürmeden dolayı yargılanma yapılmasını talep etmiştik ve buna dönük istinaf başvurumuz da olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Dindar Karataş tutuklandı
Sonraki Haber
Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katar'a satıldı