Ana SayfaGüncelİBB’nin taksi teklifi üçüncü kez reddedildi

İBB’nin taksi teklifi üçüncü kez reddedildi

HABER MERKEZİ – İBB’nin yeni 6 bin taksi düzenlenmesi teklifi, üçüncü kez reddedildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oylamanın ardınan “Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 6 bin yeni taksi plakasını içeren teklifini bugün üçüncü Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) getirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dolmuş ve minibüsten taksiye dönüşmek isteyen bin taksi plakası teklifini ve 5 bin yeni taksi önerisini ayrı ayrı oya sundu.

İki teklif de oy çokluğu ile reddedildi.

İmamoğlu, “Talimat öyle geldi, mesajlardan görüyorum. Bu talimat sürecini halkın vicdanına havale ediyorum” dedi.

İmamoğlu oturuma 15 dakika ara vererek salondan ayrıldı.

Taksi talepleri reddedilen minibüs ve dolmuş şoförleri UKOME üyelerine tepki gösterdi.

Taksi teklifinin reddedilmesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter’dan da tepki verdi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran tarihinde katıldığı bir TV programında kente 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını açıklamıştı.

Belediye olarak plakaları da kiralayacaklarını söyleyen İmamoğlu, araçlarda İstanbulkart kullanılacağını da söylemişti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun bu açıklamalarına yıllardır taksi plakalarını tekel olarak işleten taksi plakası sahipleri projeye karşı çıkmıştı.

Projeyi desteklemediklerini söyleyen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kentte 17 bin 395 taksi bulunduğunu belirterek “Biz Türkiye’de siyasetin de kaderini değiştirecek bir STK ve topluluğuz. Bir araç sahibiyle birlikte bir takside üç kişi çalışıyor. Üç kişi çalıştığı zaman 52 bin çalışanımız var. Bunların da evde eşi ve çocuklarıyla beraber 250-300 bin kişilik bir aileyiz” demişti.

İBB’nin söz konusu teklifi daha önce iki kez UKOME’ye gelmiş olmasına rağmen kabul edilmeyerek alt komisyona havale edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Benzinin ardından motorine de zam
Sonraki Haber
Gözaltına alınan Ermenekli maden işçileri serbest