Ana SayfaÇalışma YaşamıÇanakkale’de madenciler kendilerini ocağa kapattı

Çanakkale’de madenciler kendilerini ocağa kapattı

HABER MERKEZİ – Çanakkale Yenice’deki NESKO Madencilik’e ait bakır madeninde çalışan işçiler, üç aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesi ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle kendilerini ocağa kapattı.

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan NESKO Madencilik’e ait bakır madeninde çalışan işçiler, kendilerini ocağa kapattı.

Evrensel’den Seçkin Sağlam’ın haberine göre işçiler, üç aydır maaşlarını alamadıkları, çalışma koşullarının kötülüğü ve işyerinde hiçbir işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için 10 Ocak 2020 tarihinden itibaren DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’e üye olmaya başladılar.

İşverenin sendikadan istifa etmeleri için baskı yapmaya başladığını belirten işçiler, işverenin kendilerine “Sendikadan istifa etmezseniz maaşlarınızı ödemeyeceğim, işyerini kapatacağım hepinizi işten atacağım” şeklinde tehdit ettiğini dile getirdi.

İşçiler, sendikadan istifa etmemeleri nedeniyle 11 işçinin işten atıldığını ifade etti.

İşten atılan işçiler ve diğer sendika üyesi işçiler, maaşlarının ödenmesi ve işten atılan arkadaşlarının işe geri dönmesi talebiyle eyleme başladı.

Talepleri karşılanmadan madenden ayrılmayacaklarını belirten işçiler, kendilerini kapattıkları ocakta beklemeye devam ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“İşsizlik Fonu işverenlere aktarılmak isteniyor”
Sonraki Haber
Maria Sharapova 32 yaşında tenise veda etti