Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’ya yürümek isteyen işçilere polis müdahalesi: 99 gözaltı

Ankara’ya yürümek isteyen işçilere polis müdahalesi: 99 gözaltı

HABER MERKEZİ – Tazminatsız işten atılan işçiler Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilere müdahale eden polis, 99 kişiyi gözaltına aldı.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için çalıştıkları Systemair, HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarından tazminatsız olarak işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiler, aldıkları Ankara’ya yürüme kararı üzerine bu sabah sendikanın Gebze Şubesi önünde bir araya geldi.

“Sendikalaşma hakkı istiyoruz” pankartı ile yürüyüşe geçen işçilerin ellerinde “Anayasa hakkımızı kullandık, işten atıldık” ve “Sendikalaştık, tazminatsız işten atıldık” dövizleri yer aldı.

İşçiler yürüyüşe başladıktan kısa bir süre sonra önleri polis tarafından kesildi.

Yürüyüşe izin vermeyeceğini söyleyen polis, işçileri darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Birleşik Metal-İş Gebze Şube Yöneticisi Muhammet Hanifi Orhan ve Mesut Bozöyük de var.

İşçiler, polis barikatlarının önünde oturma eylemine başladı. Bir süre sonra kitleye yeniden müdahale eden polis aralarında çok sayıda sendikacı ve işçinin yer aldığı 99 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan gözaltıların ardından Gebze’de pek çok işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, polisin tutumunu protesto etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bülent Arınç istifa etti
Sonraki Haber
AKP Sözcüsü: MYK'miz Arınç'ın görüşlerini doğru bulmuyor